Contele Tibor Kalnoky administreaza proprietatile printului Charles din Romania si, la randul sau, a investit in turismul rural. Cum evolueaza afacerile pe care fiul reginei Elisabeta a II-a le detine pe plan local?
In prezent, portofoliul de locuinte inclus in Kalnoky Estates, care este inchiriat turistilor, cuprinde cele doua case ale printului Charles din Viscri, doua proprietati din Valea Zalanului si cinci case din localitatea Miclosoara detinute de conte. In momentul de fata, in aceste proprietati sunt 23 de angajati full-time.

Kalnoky spune ca aproximativ 1.500 de turisti au trecut pragul celor noua case in 2011.

Pretul in aceste unitati incepe de la 34 de euro de persoana pe noapte, incluzand micul dejun, in timp ce pentru un sejur de o saptamana all-inclusive, care include si activitati, pretul este de 675 euro de persoana.

Cum poate fi descris interesul turistilor pentru aceste regiuni? ”Prin sintagma noul lux al simplitatii, care, in Europa, poate fi cel mai bine experimentat in zonele rurale autentice ale Romaniei”, a declarat pentru wall-street.ro, contele Tibor Kalnoky.

El a spus ca anul trecut in aceste proprietati au fost in jur de 1.500 de persoane. In general, turistii au petrecut intre 3 si 7 zile aici, iar majoritatea au fost persoane care locuiesc in Romania (atat romani, cat si straini), apoi persoane din Marea Britanie.

Kalnoky spune ca pentru moment nu sunt planuri pentru achizitionarea altor proprietati in Romania.

Cum vede contele potentialul acestui tip de turism in Romania?

„Nu este usor fiind un domeniu care necesita efort intensiv si pe deasupra este costisitor sa pastrezi aceste case istorice intr-o forma buna, oferind servicii bune. In plus, piata este foarte fluctuanta acum. Simtim ca devine din ce in ce mai sensibila la pret, ceea ce nu este in favoarea calitatii”, spune Kalnoky.

Ce i-ar spune Kalnoky unui tanar antreprenor care ar dori sa investeasca in turism? „Simtim recesiunea. Consideram ca piata este in prezent mai buna pentru segmentul de jos al pietei. Din nefericire, turistii inca se asteapta ca Romania sa fie o destinatie ieftina si este dificil sa atragi clientii up-market”, spune Kalnoky. El are un sfat simplu pentru antreprenoriii din turism: "investiti in unitati de cazare ieftine si focusati-va pe servicii mai bune!”.

Sursa foto: transylvaniancastle.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri