Comtesse du Barry este un brand frantuzesc renumit de gastronomie fina, fiind prezent pe piata locala din 2006.

Le Manoir estimeaza ca va avea vanzari la magazinul din Primaverii de 450.000 euro in primul an, in conditiile in care se asteapta la o crestere a pietei de lux in urmatoarea perioada.

Investitia in cele doua unitati deschise a fost similara, de circa 200.000 euro.

“Sase magazine Comtesse du Barry in sase ani este desigur o realizare importanta pentru Le Manoir. Dar cred ca inseamna mai mult decat un succes de afaceri, este un semn al maturizarii consumatorului roman de produse premium: din ce in ce mai multi romani cu bani aleg luxul autentic, care anseamn„ in primul rand calitate, produse autentice la pretul corect. Suntem mandri ca prin Le Manoir romanii au acum la dispozitie in magazinele Comtesse du Barry aceleasi produse care se gasesc la cele mai bune magazine de delicatese din lume, cum ar fi Grande Epicerie de Paris sau Dean & Deluca la New York”, spune Cristian Preotu, director asociat Le Manoir.

Citeste si:

Compania Le Manoir a fost înfiintata in 2004 cu scopul de a importa si de a prezenta in Romania cele mai bune vinuri si produse gastronomice premium: foie gras, trufe, caviar, somon afumat etc. Le Manoir a deschis primul magazin Comtesse du Barry in 2006, in Bucuresti, iar in timp a devenit lider de piata pe segmentul produselor gastronomice si al bauturilor de lux.

Le Manoir a deschis de asemenea, in Bucuresti, primul Caviar & Champagne Bar Comtesse du Barry (2011), La Boucherie Francaise (2011) prima macelarie de lux din Romania, in parteneriat cu celebrul macelar parizian Hugo Desnoyer.

Brandul Comtesse du Barry exista inca din 1908, cand sotii Joseph si Gabrielle Dubarry au hotarat sa produca impreuna „cel mai bun foie gras din lume”. Primul magazin de brand, care vindea exclusiv produse Comtesse du Barry a fost lansat in 1975 dupa ce o greva postala nationala a blocat livrarea produselor in toata Franta timp de 40 de zile. Astazi, dupa patru generatii, brandul Comtesse du Barry continua sa fie unul dintre cei mai de seama reprezentanti ai gastronomiei fine frantuzesti. Din 2006 Luc Bramel a fost numit Director General al Comtesse du Barry.