Planeta ti-a pregatit cateva ascunzatori pe cat de nestiute, pe cat de pitoresti, iar tedoo.ro iti prezinta 5 dintre ele.

Bassas Da India (Franta) – diving de clasa mondiala.

Unde si ce: Insula pustie in Oceanul Indian, la sud de Canalul Mozambic. Bassas da India este un atol circular atat de jos ca inaltime incat, la flux, apa il acopera complet timp de sase ore, facandu-l aproape invizibil. Din aceasta cauza, peste 100 de vase s-au scufundat aici de-a lungul vremii.

Suprafata: 80 km patrati.

Istorie pe scurt: descoperita de un explorator portughez la inceputul secolului al 16-lea si numita Baixo da Judia, Judia fiind proprietarul vasului (un evreu, bineinteles). S-a ajuns de la Judia la India din cauza unei greseli de scriere. A devenit teritoriu francez pe 31 octombrie 1897. Madagascar se bazaie cu Franta pe suveranitatea teritoriului. Statut actual: parte a Teritoriilor Franceze Australe si Antartice (Terres Australes et Antartiques Françaises).

Populatie: Zero. Accesul se face numai pe baza unui permis special emis de statul francez.

Industrii: pescuitul.

Fauna si flora: testoase leatherback (lauta) si loggerhead, delfini si balene cu cocoasa, balene minke, 2.000 de specii de pesti (doua specii de rechini, toni uriasi, barracude, pesti papagal si pesti fluture).

Turism: Bassas da India apare in topul celor mai bune site-uri de diving din lume. Se organizeaza expeditii din Mozambic – calatoria pe ocean dureaza 36-48 de ore de la Vilanculos – intre aprilie si iulie si apoi septembrie-noiembrie. Daca vrei sa mergi si tu, vorbeste cu Oceans Islands Safaris of Africa.

Afla mai multe pe Tedoo.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri