Luna iunie este ultima din aceasta stagiune a Filarmonicii George Enescu, asadar ar fi bine sa profitam de ea. Postmodern.ro recomanda mai ales programele din a doua si a treia saptamana din luna.
Pe langa programul concertelor, gasiti mai jos si fragmente muzicale din toate compozitiile lui iunie, cu exceptia celei romanesti a lui Ulpiu Vlad.

Prima saptamana din luna iunie are concertele simfonice programate, in mod neobisnuit, in zilele de joi, 7 iunie, si sambata, 9 iunie. Cele doua seri il vor avea ca dirijor pe Horia Andreescu, iar ca solista pe pianista Mihaela Ursuleasa. Programul (neo)romantic este alcatuit dintr-o compozitie romaneasca si maestrii perioadei romantice Chopin si Schumann:

• Ulpiu Vlad, Lumina drumurilor
• Frédéric Chopin, Concertul nr. 2 pentru pian si orchestra
• Robert Schumann, Simfonia nr. 3

In saptamana urmatoare, pe 14 si 15 iunie, de la ora 19:00, avandu-l la pupitru pe Valentin Radu si ca solist pe pianistul britanic Peter Donohoe, Orchestra Filarmonicii va interpreta un program pe care vi-l recomandam, foarte potrivit pentru inceputul verii: optimist si melodios. Programul, unul exclusiv al americanului Gershwin, va cuprinde si suita operei lui Gershwin Porgy and Bess, seminala pentru muzica de jazz. Asadar, programul celor doua seri:

• Un american la Paris
• I Got Rhythm
• Rhapsody in Blue
• Concertul in fa
• Suita Porgy si Bess

In cea de a treia saptamana a lunii iunie, Ateneul are programate doua concerte simfonice pe care de asemenea vi le recomandam: vineri, 22 iunie, si sambata, 23 iunie. Dirijorul celor doua seri va fi Paul Staicu, iar solist va fi pianistul Constantin Ionescu Vovu. Programul este mai mult decat generos, cuprinzand Recviemul lui Wolfgang Amadeus Mozart si Concertul nr. 1 pentru pian si orchestra de Johannes Brahms.

Pe 28 si 29 iunie vor avea loc ultimele concerte simfonice ale stagiunii 2011-2012. Stagiunea se va incheia cu un program vital si ritmat. Programul Filarmonicii George Enescu va cuprinde Concertul pentru 5 solisti scris de compozitorul contemporan Siegfried Matthus si partitura foarte populara Carmina Burana, a lui Carl Orff. Dirijorul celor doua seri va fi Horia Andreescu.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri