Toamna aceasta, filmele care merita vazute nu se lasa asteptate si incep in forta, dupa o vara a continuarilor, ca Batman, Spider-man, Ice Age si Bourne. Pe langa sumedenia de productii americane – cu un flux actoricesc impresionant, printre care Brad Pitt, Tom Hanks, Robert de Niro, Daniel Craig sau Guy Pearce – selectia noastra pentru aceasta toamna include filme europene (Retrace, A Royal Affair) dar si un reprezentant asiatic (The Grandmasters) si unul romanesc (Despre oameni si melci), relateaza Postmodern.ro.
Asadar, in ordinea aparitiei pe ecrane:

1. Lawless (In afara legii) -Western, Actiune

Lawless (premiera 7 septembrie) este ecranizarea povestii adevarate a celor trei frati Bondurant, contrabandisti notorii ai perioadei Prohibitiei din SUA. Un agent special, interpretat de Guy Pearce, alaturi de politicienii locali, va incerca sa profite de pe urma afacerilor cu alcool contrafacut ale celor trei. Muzicianul si scriitorul Nick Cave - care semneaza atat coloana sonora a filmului, cat si scenariul adaptat - repeta experienta filmului The Proposition, colaborand in aceeasi formula cu regizorul John Hillcott. In film joaca Gary Oldman, Shia LaBeouf, Tom Hardy, Jessica Chastain (The Tree of Life) si Mia Wasikowska (Alice in Wonderland).

2. Savages (Brutele) - Thriller, Drama

Savages este noul film al regizorului Oliver Stone, un thriller cu premiera tot pe 7 septembrie, ca si Lawless. Filmul se bazeaza pe best-seller-ul omonim (semnat Don Winslow), aflat printre cele mai bune 10 carti ale anului 2010, conform New York Times. Distributia excelenta, printre care Benicio del Toro, John Travolta, Salma Hayek si Uma Thurman, aduce la viata povestea a doi crescatori de marijuana care ajung sa se confrunte cu un cartel mexican periculos, in urma rapirii iubitei pe care o impart.

3. The Campaign (Campania) - Comedie

Jay Roach, regizor cu experienta lunga in materie de comedii (seria Austin Powers, Meet the Parents /Fockers), aduce pe ecrane o perspectiva light asupra practicilor corupte utilizate in campaniile electorale. Will Ferrell si Zach Galifianakis (seria Hangover si serialul Bored To Death) se lupta in The Campaign (premiera 14 septembrie) pentru un post in Congresul SUA. Cam Brady, personajul lui Ferrell, este congresman cu experienta, in timp ce Marty Huggins, jucat de Galifianakis, intruchipeaza o marioneta naiva a afaceristilor locali.

4. Despre oameni si melci - Comedie

Pe 14 septembrie, ajunge in cinematografe cel de-al doilea lungmetraj semnat Tudor Giurgiu, Despre oameni si melci (dupa Legaturi bolnavicioase). In Romania anului 1992, fabrica ARO urmeaza sa intre in faliment. Preluarea de catre niste investitori francezi va duce catre transformarea ei intr-o ferma de melci, pierzandu-se in jur de 1000 de locuri de munca. George/Gica (Andi Vasluianu) este un muncitor si lider sindicalist care se confrunta, alaturi de colegii sai, cu perspectiva sumbra a somajului. Dar, intre problemele cu sotia (Andreea Bibiri) si o amanta cu ganduri de emigrare (Monica Barladeanu), barbatul gaseste o metoda inventiva de a-si salva fabrica si colegii.

5. Hope Springs (Terapie de cuplu) - Comedie, Drama

O alta comedie a acestei toamne este Hope Springs (premiera 21 septembrie), in care partenerii unui cuplu trecut de a doua tinerete resimte diferit reducerea intensitatii pana la disparitie a vietii sexuale. Meryl Streep interpreteaza rolul unei sotii aflata in cautare de solutii, confruntandu-se cu un partener dificil, jucat de Tommy Lee Jones (No Country for Old Men, The Sunset Limited). Cei doi ajung sa ceara ajutorul psihoterapeutului interpretat de Steve Carrell (serialul The Office, Dinner for Schmucks), care se angajeaza sa le revitalizeze viata sexuala intr-o saptamana.

6. En kongelig affaere/ A Royal Affair - Drama, Istoric

Din 28 septembrie avem posibilitatea de a vedea un film istoric danez, castigator al Ursului de argint pentru scenariu si pentru cel mai bun actor (Mikkel Følsgaard) la Festivalul de la Berlin 2012. Sunt abordate evenimentele reale, de la sfarsitul secolului al 18-lea, pornind cu infidelitatea unei tinere regine (Alicia Vikander) si ajungandu-se la o revolutie liberala a politicilor daneze. Cel responsabil este medicul regal (Mads Mikkelsen), amantul reginei si sfatuitor al regelui considerat nebun Christian al VII-lea (Følsgaard). Prin influenta crescanda asupra chestiunilor politice, medicul isi face dusmani notabili. A Royal Affair e regizat de Nikolaj Arcel (co-scenarist al originalului The Girl With The Dragon Tattoo).

7. Visszatéréss/ Retrace (Pe urmele trecutului) - Drama

O co-productie romano-maghiara cu sprijin suedez, Visszatérés (premiera 28 septembrie) spune povestea unei romance, supravietuitoare a Holocaustului si stabilita in Suedia, care revine in tara in perioada comunismului ceausist, pentru a-si vizita tatal. Regizoarea maghiara Judit Elek impleteste trecutul cu prezentul in acest studiu al unei femei care se confrunta cu drame vechi si noi deopotriva, atunci cand intre sotul si sora ei par sa se infiripe sentimente de iubire.

8. Looper - Actiune, SF

Looper, noir-ul SF care ii reuneste pe Joseph Gordon-Levitt si Bruce Willis in interpretarea a doua varste ale criminalului Joseph Simmons, ajunge in cinematografele romanesti pe 5 octombrie. Filmul creioneaza un viitor in care calatoria in timp este noua metoda a mafiei de a se debarasa fara urma de personajele nedorite. Un criminal specializat in aceasta metoda (looper) descopera ca urmatoarea sa misiune il vizeaza chiar pe el, in versiunea sa din viitor. Din distributie fac parte si Jeff Daniels, Piper Perabo (Coyote Ugly) sau Emily Blunt (The Adjustmeant Bureau).

9. Argo - Drama, Thriller

Ben Affleck se afla iar in spatele camerelor de filmare (dupa The Town), dar si in fata acestora, in cadrul noului sau proiect, Argo (premiera 5 octombrie). Povestea filmului este bazata pe dosare reale, facute publice de CIA in 1997, tratand colaborarea guvernelor Canada si SUA in vederea salvarii a 6 diplomati americani pe fundalul crizei ostaticilor din Iran din 1979. Expertul CIA Tony Mendez (Affleck) concepe un plan ingenios pentru extragerea celor 6 de pe teritoriul Iranului. Tot in Argo joaca John Goodman (The Big Lebowski, The Artist) si Bryan Cranston (serialul Breaking Bad).

10. ParaNorman 3D - Comedie, Aventura


Produs de scenaristii filmului Coraline, eroul filmului de animatie ParaNorman (premiera 5 octombrie) este un baietel cu o abilitate care il distanteaza de alti copii de varsta lui – poate vedea si vorbi cu spiritele de pe lumea cealalta. Va fi surprins sa afle ca este singurul capabil sa-si salveze orasul de blestemul unei vrajitoare care ar trezi la viata toti „ocupantii” cimitirelor. Printre intepreti se afla John Goodman, Casey Affleck (Gone Baby Gone, The Assassination of Jesse James...) sau Christopher Mintz-Plasse (roluri secundare in Superbad, Kick-Ass).

11. Yut doi jung si / The Grandmasters - Actiune, Drama

Creatorul filmelor In the Mood for Love, 2046 si Happy Together, regizorul Wong Kar-wai realizeaza primul sau film de arte martiale, The Grandmasters (premiera 12 octombrie). Productia urmareste indeaproape viata si pregatirea maestrului Ip Man, care a fost si instructorul lui Bruce Lee, printre alti discipoli deveniti maestri la randul lor. Regizorul si-a ales actori cu care a lucrat si in trecut, astfel ca il veti recunoaste in The Grandmasters pe Tony Leung (In the Mood for Love, Hero) si Ziyi Zhang (Crouching Tiger..., 2046, Memoirs of a Geisha).

12. Hotel Transylvania (Hotel Transilvania)- Comedie

Hotel Transylvania(premiera 19 octombrie) este al doilea lungmetraj animat al celui care a facut Dexter’s Laboratory si Samurai Jack, adevarate vedete ale postului Cartoon Network: Genndy Tartakovsky. Vocea lui Adam Sandler ia rolul contelui Dracula, detinatorul unei statiuni de 5 stele in lumea monstrilor, construita initial pentru fiica lui. Sosirea neasteptata a unui tanar (Andy Samberg) si posibilitatea formarii unui cuplu romantic intre tanar si fata (Selena Gomez) il zdruncina pe vampir, care va incerca din rasputeri sa evite formarea legaturii.

13. Skyfall (007: Coordonata Skyfall) - Actiune, Thriller


Dupa American Beauty sau Revolutionary Road, Sam Mendes revine cu cel de-al 23-lea film din seria James Bond. Skyfall (premiera 26 octombrie) va pune sub semnul intrebarii loialitatea agentului 007 fata de sefa lui, M (Judy Dench), cand trecutul acesteia se dovedeste compromitator. Daniel Craig va tine piept ca personaj, dar si ca actor, talentatilor Javier Bardem, interpretul personajului negativ si Ralph Fiennes, agent guvernamental MI6. „Fetele Bond” vor fi Naomi Harris (28 Days Later, Pirates of the Caribbean 2 si 3) si Bérénice Marlohe, actrita franceza cunoscuta pentru roluri in seriale TV. Filmul va avea si versiune IMAX.

14. The Big Wedding- Comedie


Pe 2 noiembrie, Robert De Niro revine intr-un rol similar celui din seria Meet the Parents, interpretandu-l pe Don Griffin, capul familiei reunite in The Big Wedding. Divortati de vreme indelungata, cuplul De Niro - Diane Keaton trebuie sa infatiseze tabloul familiei fericite la nunta fiului lor adoptiv, atunci cand mama lui biologica - catolica ferventa – participa la ceremonie. Intalnirea le include atat pe fosta sotie, dar si pe iubita lui, interpretata de Susan Sarandon. Distributia e completata de Robin Williams, Amanda Seyfried (In Time), Katherine Heigl (serialul Grey’s Anatomy) si Topher Grace (That 70's Show).

15. Wreck-It Ralph (Ralph Strica-Tot) - Comedie, Aventura

Indreptandu-si atentia spre iubitorii jocurilor video (de arcada), Disney produce Wreck-It Ralph (premiera 2 noiembrie), un film ce beneficiaza de vocile unor actori precum John C. Reilly, Ed O’Neill (Al Bundy) sau Jack McBrayer (serialul 30 Rock). Wreck-It Ralph este un personaj negativ, care isi paraseste jocul si, calatorind prin cablurile electrice, ajunge intr-un shooter - un tip de joc violent, cu arme - cu scopul de a castiga o medalie si de a primi recunoasterea pe care si-o doreste. Lucrurile nu merg insa conform planului, iar Ralph ajunge sa puna in pericol toata sala de jocuri video cand starneste accidental un inamic primejdios.

16. Killing Them Softly - Thriller, Crima

Brad Pitt este angajat sa afle cine este in spatele unui jaf armat petrecut in timpul unei partide de poker de rang inalt, organizata sub protectia Mafiei, in Killing Them Softly (premiera 9 noiembrie). Din distributia exclusiv masculina fac parte James Gandolfini (serialul The Sopranos, In The Loop), Ray Liotta (Goodfellas, Revolver) si Richard Jenkins (cunoscut din serialul Six Feet Under). Filmul e regizat de Andrew Dominik, care a lucrat cu Pitt la The Assasination of Jesse James .

17. Cloud Atlas– Drama, SF

Cloud Atlas (premiera 23 noiembrie), noul film al fratilor Wachowski - creatorii seriei Matrix, face un tur de forta prin sase epoci diferite - din secolul al 19-lea, pana intr-un viitor post-apocaliptic – executand un tablou interconectat al lumii si punand la indoiala ideea ca suntem guvernati de arbitrar. Cei pe care ii urmarim in toate aceste perioade sunt de fapt forme reincarnate ale acelorasi suflete. Capul de afis il tine Tom Hanks, alaturi de care vor juca personaje multiple Halle Berry, vechiul colaborator al fratilor Wachowski Hugo Weaving, Susan Sarandon, Hugh Grant sau Jim Sturgess (Heartless).

Experienta cinematografica a toamnei 2012 se arata a fi una completa. Vom avea de unde sa alegem, fie ca preferam o comedie usoara ori o drama profunda, o animatie de vazut cu familia sau fantezii ale viitorului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri