Filmul Hesher merita vazut in primul rand pentru jocul actorilor: toti interpreteaza fara greseala, dar cel mai spectaculos este Joseph Gordon-Levitt, pe care l-ai vazut si in Inception, (500) Days of Summer, 50/50 si, mai nou, in The Dark Knight Rises, scrie postmodern.ro.
Joseph Gordon-Levitt este un fel de om al strazii, cu tatuaje simpliste homemade si plete incalcite, care imparte in stanga si in dreapta un limbaj desuchiat sustinut de acte de comportament de neinteles. E o persoana deraiata din normalitate, fara nicio asteptare de la el si de la ceilalti. Asta pana cand incepe sa simta un fel de responsabilitate fata de copilul familiei in casa careia s-a aciuiat intr-un mod neverosimil.

Copilul T.J. Forney (jucat de Devin Brochu), ca si tatal lui (Rainn Wilson), este depresiv pentru ca tocmai si-a pierdut intr-un accident mama. Bunica (Piper Laurie) este singura care pastreaza o aparenta de firesc in familie, dar nu o poate sustine din cauza slabiciunii fizice.

In ciuda acestei combinatii familiale neobisnuite: Hesher si cei trei Forney, filmul nu merge nicaieri, ramanand in cercul vicios al aceleiasi solutii: pilule de intelepciune administrate cu doze serioase de umor negru. Intre lectii de genul trebuie sa vezi intotdeauna partea plina a paharului, viata nu e chiar asa de cainoasa etc, Joseph Gordon-Levitt face numai tampenii: incendiaza o masina si il lasa pe copilul T.J. sa incaseze urmarile, mazgaleste copios cu un marker permanent masina adolescentului ce il persecuta pe T.J., se distreaza aruncand intr-o piscina lucrurile unor necunoscuti, ca apoi sa incendieze trambulina piscinei etc. Tipul este perfect scandalos, dar vorbeste, rade, ameninta si se prosteste intr-un stil irezistibil.

Tocmai datorita umorului negru al lui Hesher, dar si al celorlalte personaje, filmul reuseste sa transmita o stare de bine, in ciuda subiectului dificil (cum iti revii dupa moartea cuiva drag) si a ochilor incercanati ai lui T.J..

Ca mai toate filmele americane insa, Hesher forteaza un pic linia sentimentalismului, ceea ce il face sa piarda drastic din valoare. Este o contradictie in termeni faptul ca filmul manipuleaza emotional spectatorul in ciuda umorului negru si a unui personaj fara respect pentru "ce e sfant" - anarhistul Hesher. Hesher ramane doar un film cuminte in ciuda scandalosului Hesher. Daca ar fi rezistat tentatiei sa sentimentalizeze, ar fi fost mult mai bun.

Chiar si asa, Hesher merita vazut pentru performantele actorilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri