El roman, tanar absolvent de matematica la Cambridge, ea coreeanca maruntica si plapanda; se tin de mana. Intra in restaurant, emotionati.
- Buna ziua!
- Buna ziua!
- Aaa… stiti, noi tocmai ne-am casatorit si vrem sa facem o nunta aici in tara. Dar una mica, intima, intre neamuri si prieteni… Si neaparat cu mancare romaneasca, pentru i-am dus dorul cat am fost plecat si le-am povestiti si lor (arata cu capul catre coreeanca), abia asteapta sa vada cum e.
- Aaaaa, poftiti, poftiti, sigur ca da, poftiti! Costele, fa repede loc aicea si ada o cola pentru domnu si o limonada pentru domnisoara. Asa… si cam ce meniu ati vrea?
- Pai ne-am gandit la felurile traditionale obisnuite, de asta am venit aici, ca scrie pe site ca sunteti un restaurant cu specific traditional romanesc.
- Sigur ca da! Eu zic sa incepem cu niste gustarele taranesti: zacusca, slaninuta, soric, jumarele, urda…
- Da, da, da…
- … cas cu ceapa, toba, carnaciori…
- Da, da, sigur ca da…
- … sarmalute cu mamaliguta, si in foi de vita si in foi de varza, o tochitura…
- Oh!
- … si mititei, sigur! Daca ei vin pentru prima data in Romania, tocmai de acolo…, nu se poate fara mititei! Si apoi un miel la protap (zambeste si face cu ochiul)…
- Si muraturi, neaparat cu muraturi…
- Si purcelus de lapte cu mar in gura… Asta e specialitatea noastra!
- Si purcelus de lapte cu mar in gura???
- Sigur! Si apoi o placinta din aia cu branza, rasucita, stiti, si totul cu vinisor alaturi si cu tuiculita (si face iar cu ochiul)…
- Oh, Doamne! De cate ori nu ma gandeam eu la astea si ii povesteam si ei cand mancam pe la restaurantele si cantinele alea englezesti… Si de unde aduceti toate minunatiile astea?
- Pai cum de unde? De la Selgros, noi numai de acolo luam totul (zambet plus facut cu ochiul)! Frumos, curat…
- De la Selgros? Zacusca, slaninuta, soriciul…
- Sigur ca da! Frumos, curat, cu acte…
- … si jumarile, si casul?
- Pai da, v-am spus eu ca noi suntem profesionisti… Frumos, curat!
- … si toba, carnaciorii, mititeii, purcelusul, marul, tuiculita…
- Tot! Calitate prima, totul ambalat, frumos, curat…
- Dar noi, stiti… noi ne gandeam la ceva mai traditional, ca la bunica, poate aduceti un berbecut de la tara, si niste urda, niste branza, o sunculita… Chiar daca e un pic mai mult, ca stim cum e…
- De la tara??? Dar de ce, cand le avem pe toate aicea, la Selgros? Frumos, curat… Pai stiti dumneavoastra pe unde a umblat porcul acela, si ce a mancat? Si daca s-a spalat pe maini cand l-a taiat? Noi va oferim totul garantat, frumos, curat… Noi suntem restaurant serios, domle, suntem in uie, nu umblam cu din astea. Va vad intelectuali…

Si discutia a mai continuat cateva minute, dupa care s-a mutat la alt restaurant, apoi la altul…

Informatiile, opiniile si fotografiile din sectiunea "Un restaurant pe saptamana" apartin lui George Butunoiu-Restograf.ro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri