Sculptura "Une Muse" ("O Muza") de Constantin Brancusi, estimata la un pret cuprins intre 10 si 15 milioane de dolari, se afla printre piesele centrale ale unei licitatii de arta moderna si impresionista care va fi organizata de casa Christie's, la New York, pe 7 noiembrie.
Potrivit site-ului oficial al casei organizatoare, la aceasta licitatie vor fi scoase la vanzare si alte capodopere apartinand artei moderne si impresioniste, create de Alberto Giacometti, Henry Moore, Jacques Lipschitz, Marc Chagall, Emil Nolde si Lyonel Feininger, iar specialistii se asteapta ca valoarea totala a operelor ce vor fi vandute sa depaseasca suma de 250 de milioane de dolari, scrie Mediafax.

"Une Muse", lucrata in ghips, este una dintre primele sculpturi ale lui Constantin Brancusi care au fost expuse in Statele Unite ale Americii. Realizata in 1912, lucrarea, cu forme delicate ce reprezinta capul unei femei, a starnit admiratia publicului si a colectionarilor de arta atunci cand a fost prezentata la editia inaugurala a expozitiei "Armory Show", in 1913, la New York.

O holograma a sculpturii lui Constantin Brancusi, care este estimata la un pret cuprins in intervalul 10-15 milioane de dolari, va fi expusa in zilele de 5 octombrie si 6 octombrie la Grand Hyatt Hotel din Hong Kong. Specialistii considera ca aceasta actiune reprezinta o abordare inovatoare, care permite colectionarilor de arta din Hong Kong sa admire opera lui Brancusi in trei dimensiuni, in timp ce opera originala a ramas la New York.

Opera "O Muza" a fost inspirata de baroneasa Renée-Irana Frachon care i-a servit drept model sculptorului roman pentru o lucrare precedenta a acestuia - "La Muse Endormie" ("Muza adormita"), realizata in 1909-1910.

Pe de alta parte, o alta opera celebra a artistului roman, "Prometeu" (Prométhée), un cap turnat in bronz de Constantin Brancusi in 1911, s-a vandut in luna mai a acestui an, pentru suma de 12.682.000 de dolari, la New York, intr-o licitatie de arta impresionista si moderna organizata de Sotheby’s.


Sursa foto: Wikipedia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri