Tabloul "Nature morte aux tulipes", de Pablo Picasso, a fost vandut cu 41,5 milioane de dolari la o licitatie organizata de casa Sotheby's la New York, informeaza Mediafax, care citeaza Le Figaro.
Realizat in 1932, in perioada de maturitate a artistului, tabloul, care o prezinta pe Marie-Thérèse Walter, tanara amanta si muza a lui Picasso, a fost starul licitatiei de arta impresionista si moderna organizata de casa Sotheby's.

Opera era estimata la un pret cuprins intre 35 milioane de dolari si 50 milioane de dolari.

Pentru celelalte lucrari, casa Sotheby's nu a obtinut insa succesul scontat: 30% dintre operele scoase la licitatie nu si-au gasit cumparatori, iar suma totala obtinuta - 163 de milioane de dolari - nu a egalat estimarile initiale ale specialistilor, cuprinse intre 169 milioane de dolari si 245 milioane de dolari.

O alta panza a maestrului spaniol, "Femme à la fenêtre", ce o prezinta tot pe Marie-Thérèse Walter, a fost adjudecata cu 17,2 milioane de dolari. Tabloul bucolic "Champs de blé", de Claude Monet, a fost cumparat pentru 12,1 milioane de dolari.

O pictura a compatriotului sau Paul Cézanne, "Femme nue debout", a fost achizitionata cu 5,3 milioane de dolari.

Printre operele ramase nevandute figureaza doua picturi de Picasso - "Plant de tomate" (estimata intre 10 milioane de dolari si 15 milioane de dolari) si "Femme à la robe verte" (estimata intre 6 milioane de dolari si 8 milioane de dolari) -, dar si o panza de Cézanne - "La femme à l'hermine".

Miercuri, casa rivala Christie's a vandut, tot la New York, un tablou cu nuferi de Monet pentru 43,8 milioane de dolari, o panza de Vasili Kadinsky pentru pretul record de 23 milioane de dolari, dar si sculptura "Une Muse" ("O muza") de Constantin Brancusi, care a fost achizitionata cu 12,4 milioane de dolari.

Saptamana viitoare, atat casa Sotheby's, cat si casa Christie's vor organiza licitatii de arta contemporana.

Sursa foto:
Sotheby's

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri