Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat ca a avut discutii cu organizatorii Festivalului Peninsula perivind mutarea acestuia de la Targu Mures, el precizand ca "exista toate sansele ca in iulie 2013 evenimentul sa fie organizat la Cluj", scrie Mediafax.
Emil Boc a afirmat ca exista un acord de principiu incheiat intre organizatorii Peninsula si conducerea Primariei Cluj-Napoca vizand mutarea festivalului de la Targu Mures, discutiile incepand inca din vara lui 2012.

"Sunt toate sansele ca in iulie 2013 Festivalul Peninsula sa se desfasoare la Cluj-Napoca, intr-o locatie care sa nu fie in centrul orasului. Am discutat cu organizatorii Peninsula inca din vara, dupa preluarea mandatului de primar si exista un acord de principiu privind organizarea festivalului la Cluj-Napoca. Un anunt oficial il vom face dupa data de 15 ianuarie 2013. Mutarea Festivalului Peninsula la Cluj-Napoca se face in perspectiva desemnarii municipiului drept Capitala Europeana a Tineretului in 2015 si a candidaturii la titlul de Capitala Culturala Europeana in 2020. Peninsula va fi un eveniment de marca in 2015 in Cluj-Napoca", a spus Boc.

El a estimat ca la editia din acest an festivalul ar putea aduce la Cluj-Napoca peste 100.000 de participanti.

Balazsi Pal Elod, directorul de comunicare al Festivalului "Peninsula", a declarat ca organizatorii evenimentului au avut cateva discutii cu municipalitatea din Cluj Napoca, in vederea mutarii evenimentului de la Targu Mures.

Potrivit acestuia, au fost analizate "cinci-sase" posibile locuri de desfasurare a festivalului, incepand cu 2013, insa nu a fost luata inca o decizie.

"Oficial, va pot declara ca sunt mai multe variante pentru desfasurarea evenimentului, in 2013, printre care si o posibila mutare la Cluj. Am avut intrevederi cu conducerea orasului (Cluj Napoca - n.r.), dar nu e nimic sigur, nu am finalizat discutiile. Exista posibilitatea sa mutam festivalul. (...) Clujul are destul de multe avantaje. Nu este nimic sigur. La Cluj ar fi cinci-sase locatii posibile, se pare ca cea de pe Valea Garbaului ar fi ideala. O alta varianta ar fi ramanerea la Targu Mures, in aceeasi locatie de langa Complexul de Agrement si Sport Muresul", a spus Balazsi Pal Elod.

Acesta a precizat ca motivul este legat de dorinta organizatorilor de a "creste" evenimentul.

"Motivele sunt multiple: vrem ca festivalul sa creasca, sa devina si mai mare. Nu toate conditiile sunt optime ca sa se intample acest lucru la Targu Mures. In 2012, cand am avut a zecea editie, am simtit ca s-a ajuns intr-un punct mort", a afirmat Balazsi, precizand ca la editia din 2012 au fost aproape 80.000 de participanti.

Festivalul "Peninsula" (Felsziget) a debutat in 2003 la Targu Mures, avand ca organizatori si finantatori o parte dintre organizatorii si finantatorii Festivalului "Sziget" din Ungaria.

Festivalul "Peninsula" este finantat de compania SC Sziget Management SRL, bugetul manifestarii ridicandu-se in mod obisnuit la peste un milion de euro anual.

Festivalul a gazduit in fiecare an cateva zeci de trupe muzicale, abordand stiluri diferite - de la rock, pop, electro, hip-hop, blues si jazz.

La cea mai recenta editie a Festivalului "Peninsula", desfasurata in perioada 23-26 august 2012, printre artistii care au urcat pe scena s-au numarat The Straits, Tinie Tempah, finlandezii de la Children of Bodom, Akos, Sister Bliss, Netsky, Dirtyphonics, New Model Army, Babylon Circus, TIMO MAAS, Rotfront si N.O.H.A.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri