Cand intri intr-un restaurant te-ai astepta sa fii invitat(a) sa iei loc de o domnisoara sau domn bine aranjat, sa ti se prezinte meniul si apoi, dupa cateva minute, sa revina pentru a-ti lua comanda. Lucrurile nu stau deloc asa la un restaurant din China unde bucatari si chelneri sunt, parca desprinsi din povestirile lui Asimov, roboti.
Mai exact 20 de roboti iau comanda, gatesc si apoi aduc bucatele la mese. Totul, in provincia Heilongjang, Harbin, China, scrie DailyMail.co.uk.

Atunci cand intri in restaurant, un robot te intampina spunandu-ti “Locuitor al Pamantului. Bine ai venit la Robot Restaurant”.

Dupa ce chelnerii comanda, robotii din bucatarie se apuca sa prepare bucatele. Dupa ce felurile de mancare sunt preparate corespunzator, robotii chelneri, care merg pe sine plasate in podea, le duc la mesele respective.

Farfuriile sunt plasate pe un suspensor si atunci cand robotii ajung la mesele respective, un brat mecanic le ridica si le plaseaza pe masa. Pe masura ce mananca, un robot cantaret interpreteaza melodii.




Restaurantul a castigat notorietate internationala si continua sa creasca in popularitate de la deschiderea din iunie 2012.

Inginerul sef Liu Hasheng a spus ca a investit circa 600.000 euro in restaurant, fiecare robot costand circa 30.000 euro.

Robotii pot munci continuu timp de cinci ore, dupa ce sunt incarcati electric timp de 2 ore. Deci dupa ce trece perioada aglomerata a zilei, si robotii se pot odihni si manca ceva bun – in cazul lor, electricitate.

Robotii au 10 expresii faciale si cunosc cateva fraze de baza. Preturile, deloc mari, se plaseaza undeva la 7-8 euro/meniu.

Inspirati de chinezi, Momentum Machines din San Francisco a anuntat planuri pentru un nou restaurant fast food unde totul este gatit de roboti. Un astfel de robot este capabil sa faca 350 hamburgeri pe ora.

Cum ti s-ar parea sa iei pranzul intr-un astfel de restaurant? Consideri ca in viitor din ce in ce mai multi bucatari/chelneri vor fi inlocuiti de roboti?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri