Lungmetrajul "Amour", de Michael Haneke, recompensat cu premiul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes 2012, a fost marele castigator la gala César 2013, obtinand trofeele categoriilor principale, inclusiv distinctia pentru cel mai bun film, potrivit site-ului oficial al evenimentului.
Cea de-a 38-a gala a premiilor César - echivalentul francez al Oscarurilor, eveniment care onoreaza cele mai bune filme si cei mai buni actori ai anului - a avut loc vineri seara, la Théatre du Chatelet din Paris.

La gala de vineri seara, lungmetrajul "Amour" - nominalizat la zece trofee César - a primit cinci premii, pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor in rol principal (Jean-Louis Trintignant), cea mai buna actrita in rol principal (Emmanuelle Riva) si cel mai bun scenariu original (Michael Haneke).

Lungmetrajul "Amour" este nominalizat la cinci premii Oscar, castigatorii trofeelor acordate de Academia de film americana urmand sa fie anuntati duminica seara, la Los Angeles.

Tot la gala de vineri seara, drama "De rouille et d'os", de Jacques Audiard, nominalizata la opt categorii de premii, a primit patru trofee César, pentru cea mai buna speranta masculina (Matthias Schoenaerts), cel mai bun scenariu adaptat (Jacques Audiard, Thomas Bidegain), cea mai buna muzica (Alexandre Desplat) si cel mai bun montaj (Juliette Welfling).

De asemenea, filmul "Les Adieux à la reine", de Benoit Jacquot, nominalizat la zece categorii de premii, a primit trei trofee César, pentru cea mai buna imagine, cele mai bune decoruri si cele mai bune costume.

Totodata, actorul american Kevin Costner a primit un premiu César pentru intreaga cariera.

Confirmandu-si succesul din acest sezon, drama "Argo", de Ben Affleck, a fost desemnata cel mai bun film strain. Nominalizat la sapte premii Oscar, filmul "Argo" a castigat toate premiile importante din sezonul hollywoodian din acest an - Globul de Aur si premiile decernate de Sindicatul actorilor americani (SAG), Sindicatul producatorilor americani (PGA), Sindicatul regizorilor americani (DGA) si Sindicatul scenaristilor americani (WGA) -, dar si prestigiosul trofeu britanic BAFTA.

Lista castigatorilor premiilor César 2013:

Cel mai bun film: "Amour", de Michael Haneke
Cel mai bun regizor: Mickael Haneke ("Amour")
Cel mai bun actor in rol principal: Jean-Louis Trintignant ("Amour")
Cea mai buna actrita in rol principal: Emmanuelle Riva ("Amour")
Cel mai bun actor in rol secundar: Guillaume de Tonquédec ("Le prenom")
Cea mai buna actrita in rol secundar: Valerie Benguigui ("Le prenom")
Cel mai bun film strain: "Argo", de Ben Affleck
Cel mai bun film de debut: "Louise Wimmer", de Cyril Mennegun
Cel mai bun documentar: "Les Invisibles", de Sébastien Lifshitz
Cel mai bun film de animatie: "Ernest et Célestine", de Benjamin Renner, Vincent Patar si Stéphane Aubier
Cel mai bun debut masculin: Matthias Schoenaerts ("De rouille et d'os")
Cel mai bun debut feminin: Izia Higelin ("Mauvaise Fille")
Cel mai bun scenariu original: "Amour" (Michael Haneke)
Cel mai bun scenariu adaptat: "De rouille et d'os" (Jacques Audiard si Thomas Bidegain)
Cea mai buna muzica originala: "De rouille et d'os" (Alexandre Desplat)
Cel mai bun sunet: "Cloclo" (Antoine Deflandre, Germain Boulay si Eric Tisserand)
Cel mai bun montaj: "De rouille et d'os" (Juliette Welfling)
Cea mai buna imagine: "Les Adieux à la reine" (Romain Winding)
Cele mai bune costume: "Les Adieux à la reine" (Christian Gasc)
Cea mai buna scenografie: "Les Adieux à la reine" (Katia Wyszkop)
Cel mai bun scurtmetraj: "Le cri du homard", de Nicolas Guiot
Premiul pentru intreaga cariera: Kevin Costner

Sursa foto: Wikipedia.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri