Comedia "Silver Linings Playbook" a castigat patru premii, inclusiv pentru cel mai bun lungmetraj, la gala Independent Spirit Awards, distinctii acordate realizatorilor de filme independente, care nu lucreaza cu marile studiouri de la Hollywood, informeaza Reuters.
Cea de-a 28-a gala Independent Spirit Awards a avut loc, ca de obicei, intr-un cort instalat pe plaja Santa Monica (California).

Nominalizat la cinci categorii de premii, lungmetrajul "Silver Linings Playbook" a mai castigat trofeele pentru cel mai bun scenariu (David O. Russell), cel mai bun rol principal feminin (Jennifer Lawrence) si cea mai buna regie (David O. Russell).

Lawrence si Russell sunt nominalizati si la premiile Oscar, care vor fi decernate duminica seara, la Los Angeles, si unde "Silver Linings Playbook" concureaza pentru trofeul categoriei "cel mai bun film", scrie Mediafax.

Tot la gala de sambata seara, John Hawkes a castigat premiul pentru cel mai bun rol principal masculin, pentru prestatia din filmul "The Sessions", recompensat si cu premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar (Helen Hunt).

Matthew McConaughey a fost castigatorul categoriei "cel mai bun rol secundar masculin", pentru interpretarea unui stripper in comedia "Magic Mike".

Drama austriaca "Amour", de Michael Haneke, a castigat premiul Independent Spirit pentru cel mai bun film strain, cimentandu-si si ea drumul catre succes la Oscar.

Filmul "Beasts of the Southern Wild", de Benh Zeitlin, a castigat premiul Independent Spirit pentru cea mai buna imagine.

"The Perks of Being a Wallflower", de Stephen Chbosky, a castigat premiul Independent Spirit pentru cel mai bun film de debut, in timp ce Derek Connolly a castigat premiul pentru cel mai bun scenarist debutant, pentru "Safety Not Guaranteed", iar "The Invisible War", de Kirby Dick, a primit premiul pentru cel mai bun documentar.

La gala de sambata seara au mai fost acordate trofeul "John Cassavetes" ("Middle of Nowhere", de Ava DuVernay), Piaget Producers Award ("Stones in the Sun"), Someone to Watch Award ("Gimme the Loot", de Adam Leon), Truer than Fiction Award ("The Waiting Room", de Peter Nicks) si premiul "Robert Altman ("Starlet", de Sean Baker).

Independent Spirit Awards, decernate anual de asociatia Film Independent din Los Angeles, reprezinta un eveniment major pentru filmele realizate in afara marilor studiouri de la Hollywood si care au nevoie de promovare inainte de inceperea sezonului ce precede premiile Oscar.

Independent Spirit Awards aduc un omagiu filmelor americane cu buget redus, selectate pe baza unor criterii precum originalitate, subiecte provocatoare si gradul de finantare independenta. Limita maxima de buget este de 20 de milioane de dolari - aproximativ o treime din bugetul mediu al unui film de studio -, potrivit datelor oferite, in 2006, de Motion Picture Association of America.

In februarie anul trecut, lungmetrajul "The Artist" a fost marele castigator la gala Independent Spirit Awards, adjudecandu-si patru trofee, pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor (Michel Hazanavicius), cel mai bun actor in rol principal (Jean Dujardin) si cea mai buna imagine (Guillame Schiffman).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri