Head-hunterul George Butunoiu a schimbat conceptul restaurantului sau, La George Butunoiu & Oskar, din zona Dorobanti din Capitala. De la ideea unui restaurant informal, in care preturile variau in functie de cati bani aveau clientii, studentii platind cateva zeci de lei si milionarii cateva sute, s-a ajuns la un restaurant frantuzesc, foarte fin, care se adreseaza politicienilor si oamenilor de afaceri.
Cand a deschis restaurantul, George Butunoiu a promovat un concept cu preturi fixe, care variau in functie de categoriile sociale din care clientii faceau parte. Astfel, studentii de la anumite universitati ar fi platit 60 de lei baietii si 30 de lei fetele, in timp ce clientii cu venituri de peste 36.000 euro pe an plateau 90 de lei pentru acelasi meniu, iar milionarii 200 de lei.

Conceptul se datora dorintei head-hunterului de a interactiona si cu o alta categorie sociala, studentii. Planul nu a functionat insa, pentru ca asa cum insusi Butunoiu marturiseste “tot aceeasi oameni pe care ii intalneam in mod obisnuit veneau in restaurant: politicieni, oameni de afaceri”. Avand in vedere clientela, George Butunoiu a decis la un an de la deschidere sa schimbe conceptul restaurantului. Acum, localul este unul cu specific frantuzesc, "foarte fin".

Butunoiu a pastrat insa cateva din caracteristicile initiale ale restaurantului, exista niste meniuri prestabilite, se mananca doar la anumite ore si nu se fumeaza.

Restaurantul are in jur de 15-20 de clienti zilnic, ca medie, insa nu este si nici nu este in plan sa devina un business. Restaurantul serveste in principiu nevoile head-hunterului si ale echipei lui.

“Nu are cum sa fie o afacere profitabila. Pierdem bani si este normal sa fie asa, avand in vedere ca multi dintre clienti sunt invitatii mei, iar la 12 locuri avem 8 angajati”, spune George Butunoiu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri