Compania germana Lufthansa, al doilea mare operator aerian din Europa, a comandat 100 avioane Airbus din cele mai eficiente in privinta consumului de carburant, doua aeronave A380, precum si sase Boeing 777-300 ER, in valoare cumulata de 9 miliarde de euro la preturile de catalog.
Dintre acestea, 70 de avioane vor fi noile versiuni A320neo si A321neo, iar 30 vor fi echipate cu motoarele actuale. Avioanele Boeing 777-300 ER sunt destinate diviziei elvetiene a Lufthansa, iar cele doua aeronave A380 pentru brandul propriu, relateaza Bloomberg, scrie Mediafax.

Lufthansa pune in aplicare un plan ambitios de eficientizare a activitatilor si vrea sa obtina pana in 2015 un profit operational de 2,3 miliarde de euro. Compania a anticipat joi ca profitul net va scadea in acest an.

"Anii 2013 si 2014 vor fi dificili, de implementare si continuare a procesului de restructurare", a declarat directorul general Christoph Franz.

In urma comenzii anuntate joi, Lufthansa va deveni cel mai mare operator de avioane Airbus la nivel mondial.
Lufthansa a inregistrat anul trecut costuri cu carburantii in valoare de 7,39 miliarde de dolari, in crestere cu 18%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri