O felicitare de Anul Nou semnata de Nicolae Ceausescu, o sabie masonica de ceremonie, gravuri semnate de Stefan Caltia si un tablou de Stefan Luchian se afla printre obiectele de arta care vor fi scoase la vanzare in cele sase licitatii organizate de casa Artmark, de marti pana joi, in Capitala, scrie Mediafax.
In cele trei zile, aproape 500 de obiecte de arta sunt propuse de Artmark in cadrul licitatiilor de Arta postmoderna si contemporana, Sculptura si mobilier de gradina, Art Nouveau si Romantism, Militaria si antichitati, Pictura si sculptura europeana, respectiv Curiozitati.

Miza de la care porneste aceasta sesiune de licitatii este varietatea si accesibilitatea, oferind astfel colectionarilor si investitorilor - atat celor cu renume pe piata de arta, cat si celor aflati la inceputul unei colectii - posibilitatea de a adjudeca opere de valoare, pornind de la 100 de euro si ajungand la 100.000 de euro.

Gama de obiecte de arta oferita la sesiunea de licitatii din aceasta saptamana este deosebit de variata, printre acestea numarandu-se o xilogravura realizata in 1511 de Albrecht Durer (2.500 - 4.500 de euro).

Din categoria raritati extreme si curiozitati, pasionatii pot licita, de exemplu, pentru un vin de Minis din colectia regala, recolta 1944 (pret de pornire 1.500 de euro), o sabie masonica de ceremonie din anii '20 (pret de pornire 350 de euro) si o felicitare de Anul Nou semnata de Nicolae Ceausescu (pret de pornire 40 de euro).

Cele mai valoroase opere propuse de Artmark in sesiunea de licitatii 16 - 18 aprilie sunt panoul decorativ art nouveau al lui Stefan Luchian "Primavara (Doua muze)" (valoare estimativa 100.000 - 200.000 de euro), din Licitatia de Art Nouveau si Romantism, precum si intreaga selectie din colectia de arta clasica a celebrului diplomat roman Vasile Stoica (foto), al carei pret total de pornire este de 169.000 de euro, din Licitatia de Pictura si Sculptura Europeana.

Programul sesiunii de licitatii Artmark este urmatorul: Licitatia de Postmodernism si Contemporana & Licitatia de Sculptura si Mobilier de Gradina - marti, ora 19.00, Athénée Palace Hilton; Licitatia de Art Nouveau si Romantism & Licitatia "Militaria si Antichitati" - miercuri, ora 19.00, Athénée Palace Hilton; Licitatia de Pictura si Sculptura Europeana, inclusiv o parte a Colectiei de Arta Clasica a diplomatului Vasile Stoica & Cabinetul de curiozitati - joi, ora 19.00, JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Sursa foto: http://www.artmark.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri