Alecsandra Raluca Dragoi a castigat trofeul pentru Tanarul fotograf al anului 2013 la gala Sony World Photography Awards, scrie Mediafax.
Tanara romanca s-a aflat pe lista celor trei castigatori de la sectiunea "Youth", iar fotografia ei a fost inscrisa la subsectiunea "Cultura". Fotografia ei prezinta un obicei popular romanesc practicat in noaptea de Anul Nou - Jocul Ursului.

Alecsandra Raluca Dragoi studiaza arta fotografica la Universitatea Portsmouth din Marea Britanie.

Deschisa fotografilor cu varsta de pana la 19 ani, competitia Youth cauta sa descopere urmatoarea generatie de fotografi talentati.
Ceilalti doi castigatori de la categoria "Youth", care concurau cu Alecsandra Raluca Dragoi pentru trofeul acordat Tanarului fotograf al anului 2013, au fost Berta Vicente din Spania (subsectiunea "Portret") si Xu Wei Shou din Taiwan (subsectiunea "Mediu").

Andrea Gjestvang, din Norvegia, a castigat trofeul L'Iris D'Or si titlul de Fotograful profesionist al anului la gala Sony World Photography Awards 2013, cu fotografia unei adolescente in varsta de 15 ani care a supravietuit masacrului comis de Anders Breivik in 2011.

Fotografia castigatoare o prezinta pe Iselin Rose Borch, in varsta de 15 ani, stand ghemuita pe o canapea alaturi de cei doi caini ai familiei sale. Iseline Rose Borch a supravietuit masacrului comis pe insula Utoya, ascunzandu-se in spatele unei stanci, in momentul in care extremistul de dreapta Anders Behring Breivik a deschis focul asupra adolescentilor dintr-o tabara de vacanta pe insula Utoya. In acel atac, cel mai mare din istoria Norvegiei pe timp de pace, Breivik a asasinat 77 de persoane. Mai intai, Breivik a detonat un automobil-capcana in fata unei cladiri guvernamentale din Oslo, ucigand opt persoane si ranind alte 200. Apoi, el a mers in tabara de pe insula Otoya si a impuscat mortal 69 de adolescenti, ranind alti 100.

Iselin Rose Borch a ramas ascunsa in spatele unei stanci si a fost salvata de cativa turisti care se plimbau cu o barca.

Cel mai mic dintre cei doi caini din fotografia castigatoare, catelusa Athena, doarme de atunci in fiecare noapte pe stomacul adolescentei norvegiene, iar aceasta spune ca prezenta catelusei o ajuta sa nu mai aiba cosmaruri si sa isi invinga teama de intuneric.

In august 2012, Anders Breivik a fost condamnat pentru crima cu premeditare si a fost trimis la o inchisoare din apropiere de Oslo, unde va ispasi o pedeapsa de 21 de ani, care ar putea fi prelungita, daca procuratura va considera ca Breivik va continua sa ramana o amenintare pentru societate.

Fotografia realizata de Andrea Gjestvang a fost inclusa in sectiunea "One Day in History" a acestui prestigios concurs international de fotografie.

Castigatorul trofeului L'Iris D'Or a primit un cec in valoare de 25.000 de dolari.

Printre ceilalti castigatori anuntati joi seara, in categoria fotografilor profesionisti, se afla Adam Pretty, care lucreaza pentru Getty Images. Acesta s-a impus la sectiunea "Sport", cu o fotografie cu sprinterul jamaican Usain Bolt, realizata in timpul finalei cursei de 100 metri plat, la Jocurile Olimpice de la Londra 2012.

Fotograful croat Nenad Saljic a fost desemnat cel mai bun fotograf profesionist la sectiunea "Peisaj", cu imaginea piscului Matterhorn, aflat la granita dintre Elvetia si Italia.

O fotografie a gemenelor Laura si Bela, purtand rochii de bal cu ocazia celei de-a 15-a aniversari a lor, s-a impus in sectiunea "Arta si cultura", dedicata fotografilor profesionisti. Aceasta imagine a fost realizata de Myriam Meloni din Italia.

Valerio Bispuri a fost desemnat castigatorul categoriei "Probleme contemporane", cu o fotografie care prezinta detinuti din America Latina.

Peste 122.000 de fotografii realizate de fotografi din 170 de tari au concurat pentru aceste premii.

Toate fotografiile castigatoare vor fi expuse la Londra, la Someherst House, in perioada 26 aprilie - 12 mai.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri