Un bust realizat de artistul elvetian Alberto Giacometti, care o prezinta pe Caroline, ultima lui muza, estimat la un pret cuprins intre 3 milioane - 5 milioane de franci elvetieni (2,5 milioane euro - 4,1 milioane euro), va fi scos la vanzare la o licitatie ce va avea loc pe 13 iunie, la Lucerna.
Bustul, realizat din bronz, are o inaltime de 48 centimetri si a fost scos la vanzare de un colectionar elvetian, a anuntat galeria de arta Fisher din Lucerna, organizatoarea licitatiei, informeaza AFP, relateaza Mediafax.

Alberto Giacometti a intalnit-o pe Caroline in 1958, cand aceasta avea varsta de 20 de ani, iar el 57 de ani.

Cei doi au ramas apropiati pana la moartea artistului, in 1966.

De atunci, sculptura a trecut prin mainile mai multor proprietari. Ultima oara bustul a aparut pe piata in 1995, cand a fost vandut la o licitatie organizata de casa Sotheby's la New York, cu 320.000 de dolari actualului proprietar.

Alberto Giacometti (1901-1966) este unul dintre cei mai scumpi sculptori din lume. Bronzul sau "L'homme qui marche 1" a fost vandut la licitatie in 2010, la Londra, cu pretul record de 104,3 milioane de dolari.

Pe langa bustul lui Giacometti, la aceeasi licitatie vor fi scoase la vanzare un tablou de Alfred Sisley, "La berge à Saint-Mammès", estimat intre 1,6 milioane si 2,4 milioane de franci elvetieni (1,3 milioane euro - 1,95 milioane euro) , si un tablou de Pierre-Auguste Renoir, "Double portrait de Jeanne Baudot", estimat intre 800.000 franci elvetieni si 1,2 milioane de franci elvetieni (648.600 - 970.000 euro).

Foto: Portret al lui Alberto Giacometti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri