De cateva zile s-a deschis un nou restaurant de sushi in Bucuresti, Yoshi, la Piata Floreasca, la parterul unul bloc nou de birouri, in locul lui G (Ginger) Bar, care nu a rezistat prea mult. De fapt, acest Yoshi nu e ceva nou, e fostul Itadaki Sushi care s-a mutat cu 100m mai spre nord, cum ar zice americanii, din garajul in care s-a nascut cu un an in urma.
Probabil ca le-a mers bine de au ajuns la concluzia ca garajul nu-i mai incape si si-au permis o investitie atat de consistenta, cum e un spatiu de felul celui pe care il ocupa acum. Si daca tot au facut mutarea, au decis sa-i schimbe si numele, din Itadaki Sushi in Yoshi, ca sa nu isi mai aduca lumea aminte de garaj si sa ii asocieze cu acea imagine. Care garaj mie mi-a placut, tin minte ca am scris foarte de bine de ei si atunci. Actionarii sunt aceiasi, cheful moldovean la fel, Vova, cel care a fost inainte la Maiko, despre care am scris la fel, foarte de bine.



Au amenajat destul de bine noul spatiu, care e luminos, avand doi pereti de sticla. Decorurile si mobilierul sunt in ton cu vremurile, nu foarte pe gustul meu, insa cu mare priza la clientele din zona, sunt convins, tineri corporatisti cu salarii mari, oameni care s-au nascut printre aranjamente de acest fel. As fi putut sa le pun nota maxima si la ambianta, mai ales ca astfel de amenajare se potriveste foarte bine specificului unui astfel de restaurant, insa cum a trebuit sa le pun nota maxima si la mancare si la servicii ar fi sjuns chiar pe primul loc in Topul Restograf si parca am o oarecare neliniste sa se intample asta, nu stiu prea bine de ce…
Mancarea domnului Vova de la Yoshi e foarte buna, nu am ce detalii sa mai dau in aceasta privinta. Foloseste produse de cea mai buna calitate, sper sa ramana asa, sa nu fie doar in faza de « investitii », cat inca nu s-a terminat banii din cont cum se intampla adesea.



Serviciul a fost foarte bun, cu o chelnerita dezinvolta, nesperiata de nimic, fara schimonoselile pe care le vad aproape intotdeauna la chelnerii din restaurantele « de lux » care se dedau la niste « ceremonialuri » care stau ca o nuca pe un perete pe figurile lor provinciale. Preturile sunt destul de mari, insa ar fi fost de mirare sa fie altfel.

Deci, daca ma vor obliga sa le pun un 10 si la ambianta, Yoshi va ajunge sa fie in topul nostru nu numai cel mai bun restaurant japonez de sushi si teppanyaki, ci si cel mai bun restaurant din Bucuresti – cu mentiunea ca nota de la mancare trebuie intotdeauna considerata doar in cadrul tipului respectiv de bucatarie si ca, totusi, un sushi nu va fi niciodata mai bun decat chiar si lucrurile simple din La Grande Cuisine Francaise, din bucataria moleculara, cea fusion sau La Nouvelle Cuisine. Insa, oriunde ar fi Yoshi in topul restaurantelor din Bucuresti de pe site-ul nostru, e un restaurant de neocolit cand vreti sa mancati ceva sigur din bucataria japoneza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri