Multe dintre progresele din medicina si tratamentele de care beneficiem in zilele noastre ni se par banale, oarecum cuvenite, insa in spatele lor au stat medici care si-au dedicat toata viata inovatiei, iar descoperirile lor au salvat milioane de oameni, chiar daca ni se par acum atat de obisnuite, scrie Restomania.ro.
CNN pus pe “foaie” in cadrul unui proiect denumit “Life’s Work” inovatiile realizate in medicina de 10 cercetatori despre care poate ca nu ati auzit nimic, dar ei au schimbat lumea in care traim astazi.

1. Dr. Edward Jenner a fost un doctor britanic care a descoperit vacinul impotriva variolei, una dintre cele mai mari catastrofe ale omenirii. Variola a omorat si desfigurat pana la 500 milioane de oameni doar in secolul trecut. Vestea buna este ca, din 1977, variola este considerata eradicata, gratie vacinului dezvoltat de Jenner.
2. Wilhelm Conrad Roentgen a fost un medic german ajuns celebru dupa ce a descoperit in 1895, din greseala, razele electromagnetice sau razele X dupa cum sunt cunoscute. Impactul acestei descoperiri a fost urias, radiografia fiind singura tehnica imagistica care a diagnosticat milioane de oameni pana la aparitia RMN-ului.

Citeste mai mult pe Restomania.ro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri