Cea de-a patra editie a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest va avea loc intre 25 si 31 octombrie si aduce in Capitala pelicule ce ruleaza in prezent la evenimentul de pe Croazeta, conform Mediafax.
Filme mult-asteptate din selectia oficiala a Festivalului de la Cannes vor fi proiectate la Cinema Studio si Cinema Elvira Popescu. Datorita cererii mari de bilete din anii trecuti, in program a fost adaugat un al treilea spatiu de proiectii, Sala ArCuB.

Cristian Mungiu, initiatorul Les Films de Cannes à Bucarest, este unul dintre cei care va decide, anul acesta, castigatorii trofeelor Festivalului de la Cannes. Regizorul premiat cu Palme d'Or pentru "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" (2007) face parte din juriul competitiei, alaturi de Steven Spielberg (presedinte), Nicole Kidman, Christoph Waltz, Ang Lee, Daniel Auteuil, Lynne Ramsay, Naomi Kawase si Vidya Balan. Gala de decernare a premiilor va avea loc duminica.

Editia din 2013 a Les Films de Cannes à Bucarest propune o retrospectiva dedicata unuia dintre cei mai respectati regizori francezi, Maurice Pialat (1925 - 2003), selectionat de cinci ori in competitia Festivalului de la Cannes si premiat cu Palme d'Or pentru "Sous le soleil du Satan" (1987). Anul acesta se implinesc zece ani de la disparitia regizorului.

Programul special va fi prezentat de producatoarea Sylvie Pialat, partenera de viata, coscenarista multora dintre filmele celebrului cineast si fondatoarea companiei Films du Worso. In cadrul retrospectivei vor fi proiectate trei dintre filmele sale, toate succese de critica si de public: "Loulou" (1980), "À nos amours" (1983), si "Van Gogh" (1991).

"Loulou" (1980), cu Isabelle Huppert si Gérard Depardieu in rolurile principale, prezentat in selectia oficiala la Cannes, a avut aproape un milion de spectatori in cinematografele din Franta si a fost nominalizat la trei premii César, inclusiv pentru cel mai bun film.
"À nos amours" (1983), povestea aventurilor amoroase ale unei tinere, a lansat cariera actritei Sandrine Bonnaire si a fost premiat cu trofeul César pentru cel mai bun film si cea mai buna interpretare feminina.

"Van Gogh" (1991), un film despre ultimele 67 de zile din viata pictorului, a fost selectionat in competitia Festivalului de la Cannes si a fost distins cu premiul César pentru cel mai bun actor in rol principal (Jacques Dutronc).

Pe langa filmele din selectia oficiala a celui mai important festival din lume, Les Films de Cannes à Bucarest ii va avea ca invitati pe unii dintre cei mai apreciati regizori ai momentului. La editiile anterioare, printre invitati s-au numarat cineastii Matteo Garrone, Elia Suleiman, Gaspar Noé, Sergei Loznitsa, Kornel Mundruczo si delegatul general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux.

Les Films de Cannes à Bucarest a fost initiat in 2010 de Cristian Mungiu, cu sprijinul delegatului general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux. Editia a patra va fi organizata de Voodoo Films, in parteneriat cu Institutul Francez din Bucuresti si cu sprijinul financiar al Centrului National al Cinematografiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri