O editie princeps a romanului "Marele Gatbsy", de Francis Scott Fitzgerald, estimata la 150.000 de dolari, va fi scoasa la vanzare intr-o licitatie organizata de casa Sotheby's pe 11 iunie, la New York, au anuntat reprezentantii organizatorilor, citati de Reuters.
Aceasta carte, care a apartinut in trecut criticului literar si scriitorului Malcolm Cowley, va fi scoasa la vanzare alaturi de o serie de scrisori si poezii ramase nepublicate ale lui F. Scott Fitzgerald, transmite Mediafax.

F. Scott Fitzgerald a scris acest roman, o drama din epoca de aur a jazzului, in timp ce locuia in Franta. Acest volum, desi s-a bucurat de popularitate inca de cand a fost publicat in premiera in 1925, abia dupa moartea scriitorului american, in 1940, a inceput sa fie considerat o capodopera a literaturii americane.

Nick Carraway, un tanar fascinat de visul american, proaspat venit la New York si doritor de succes, impartaseste povestea transformarii lui James Gatz in Jay Gatsby. Pe fundalul unei Americi prospere, dar haotice, Gatz, manat de mirajul iubirii fata de Daisy Buchanan, isi schimba viata, devenind din student la Oxford gangster, traficant de alcool si apoi milionar. Iubirea sa pentru Daisy nu se implineste insa. Ramane povestea donquijotesca a Marelui Gatsby, desfasurata odata cu un iluzoriu, nesfarsit "American dream".

Romanul "Marele Gatsby" a fost de mai multe ori adaptat pentru marele ecran, una dintre cele mai apreciate ecranizari ale sale fiind cea din 1974, cu Robert Redford si Mia Farrow, in regia lui Jack Clayton.

O alta ecranizare a romanului "Marele Gatsby", regizata de Baz Luhrmann si cu o distributie de zile mari, in care stralucesc Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan si Tobey Maguire, a deschis editia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri