Rochia de mireasa pe care Elizabeth Taylor a purtat-o la prima ei nunta, cu Conrad Hilton, mostenitorul celebrului lant hotelier, va fi scoasa la licitatie pe 26 iunie, la Londra, la casa Christie's, informeaza Reuters.
Rochia de mireasa purtata de Elizabeth Taylor la nunta ei din 1950 este evaluata de specialisti la 50.000 de lire sterline (75.300 de dolari).

Rochia este simpla, dar eleganta si a fost creata de designerul de costume Helen Rose, celebra pentru ca a creat si rochia de mireasa a actritei Grace Kelly, la nunta acesteia cu printul de Monaco, scrie Mediafax.

Rochia lunga de culoarea sidefului este realizata din satin, cu un decolteu din voal de matase, si a fost un cadou pentru Taylor din partea patronilor MGM Studios.

Primul sot al lui Taylor a fost mostenitorul lantului hotelier Hilton, Conrad "Nicky" Hilton. Ei s-au casatorit in 1950 si au divortat un an mai tarziu. Actrita s-a casatorit apoi cu actorul britanic Michael Wilding, in 1952, cu care a avut doi fii, Michael si Christopher. Ei au divortat in 1957. Printre fostii soti ai lui Elizabeth s-a numarat si tatal lui Carrie Fisher, Eddie, care a divortat de Debbie Reynolds pentru a se casatori cu Taylor. In 1964, actrita s-a casatorit cu Richard Burton, de care a divortat in 1974. Cei doi s-au recasatorit, la 16 luni de la divort, dar doar pentru noua luni.
Ultimul ei mariaj, cu muncitorul in constructii Larry Fortensky, a durat cinci ani si s-a incheiat in 1996.

Elizabeth Taylor si-a castigat celebritatea la 12 ani, cu rolul din filmul "Vis de glorie" (1944), si a fost recompensata cu doua premii Oscar, pentru "Butterfield 8" (1960) si "Cui ii e frica de Virginia Woolf?" (1966).

Elizabeth Taylor a murit in 2011, la varsta de 79 de ani. Dupa moartea sa, obiectele care i-au apartinut - haine, bijuterii, opere de arta - au atins preturi record in licitatiile unde au fost scoase la vanzare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri