Evenimentul acestui weekend, Bookfest, adica Salonul International de Carte al Bucurestiului, are loc in aceste zile la Romexpo. Anul acesta, in cadrul targului, va fi sarbatorita cultura de limba germana, fiind invitate Germania, Elvetia si Austria, in cadrul unui program initiat la Frankfurt: Trei tari, aceeasi limba. Printre cei care vor fi prezenti la targ si vor interactiona cu cititorii se afla Neagu Djuvara, Lucian Boia si Emil Hurezeanu.

Tot in acest weekend iti recomandam o vizita la festivalul de film Czech Film Hunting 2013, unde vei putea urmari filme de Miloš Forman si Jan Švankmajer, printre altii. Sambata, incepand cu ora 21:00, in Garajul Ciclop va rula filmul Upír z Feratu/ Ferat Vampire, iar duminica, de la aceeasi ora, filmul Amadeus, in Gradina Muzeului George Enescu, scrie PostModern.ro.

Daca vrei sa mergi la o premiera de film, s-ar putea sa fii dezamagit, pentru ca este una singura. Este vorba de un nou film din seria The Hangover. De data acesta nu va avea loc nicio nunta, insa Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms) si Alan (Zach Galifianakis) se reunesc pentru o runda noua de gaguri.

Czech Film Hunting nu e singurul festival care se desfasoara in acest weekend. Festivalul International de Teatru B-FIT In The Street are loc tot in aceste zile, pe strazile si in pietele din centrul Bucurestiului. Acrobati, jongleuri, instrumentisti si alti artisti din Romania si din Europa vor sustine o serie de reprezentatii.

Tot la capitolul teatru, la cafeneaua Godot se joaca un spectacol regizat de Radu Beligan - Fa-mi loc, iar la TNB poti vedea si sambata, si duminica spectacolul care i-a adus lui Alexandru Dabija Premiul UNITER pentru Regie in 2013 - Doua loturi. Nu in ultimul rand, la Teatrul Bulandra se vor juca piesele Voiajul domnului Perrichon si Mestesugul vietii.

Daca iti plac jazzul si boemia, vei merge foarte probabil la Green Hours International Jazz Fest 2013. La festival vor lua parte mai ales jazzisti romani, dar si artisti din Polonia, Israel, Austria, Germania sau Statele Unite. Evenimentul are loc in gradina Green Hours, iar intrarea se va face incepand cu ora 18:00.
Tot la capitolul muzica originala, vineri este ultima zi a Saptamanii Internationale a Muzicii Noi, un festival al muzicii contemporane sofisticate.

Daca te tenteaza un traseu propriu al muzeelor in acest weekend, poti incepe cu expozitia Tiei Peltz de la Muzeul Cotroceni, care se incheie pe 2 iunie sau cu expozitia de arta lettrista de la MNAC, care si ea va lua sfarsit pe 3 iunie. In rest, continua la Muzeul Antipa The Human Body, dar si Expozitia de Fluturi Tropicali Vii, Comorile Chinei la Muzeul National de Istorie, iar la MNAC, Mircea Cantor si Camera de Oaspeti.

Sursa foto: captura postmodern.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri