Peste 20.000 de persoane, atat tineri, cat si oameni in varsta, au participat la concertul celebrei trupe rock britanice Deep Purple de pe Cluj Arena, in cadrul Cluj Arena Music Fest, muzicienii declarandu-se incantati de public si de atmosfera creata se stadion.
Primii spectatori au ajuns pe stadion imediat dupa ora 15.00, prima care s-a umplut fiind zona Golden Circle. Lumea a dansat, a baut bere, a facut poze si a cantat alaturi de cei care au fost pe scena. Intre cei prezenti la festival s-au aflat oameni de toate varstele, atat tineri, cat si batrani, multi imbracati cu geci, pantaloni din piele, blugi sau tricouri cu formatiile rock preferate, scrie Mediafax.

Concertele au inceput la ora 17.00 cu trupele romanesti Holograf, Compact, Bere Gratis si Proconsul. Inainte de Deep Purple, ritmurile Phoenix au rasunat cu Baniciu, Kappl, Lipan & Friends.

Pe scena au urcat apoi membrii celebrei trupe rock Deep Purple, spectatorii vibrand alaturi de muzicieni la piese precum Fireball, Into the Fire, Strange Kind of Woman. Ian Paice a zdruncinat tobele intr-un solo de baterie electrizant, fiind urmat de un solo de chitara al lui Steve Morse si unul de pian al lui Don Airey, care au pregatit publicul pentru piese ca Perfect Strangers, Smoke on the Water, Hush si Black Night.

La multe piese, dar mai ales la Smoke on the Water publicul a cantat alaturi de Deep Purple intr-o unica voce, muzicienii aratandu-se incantati de publicul de pe Cluj Arena si multumind in nenumarate randuri pentru aplauze, cu cuvinte ca "Magnifique" "Great", "Superb".

Trupa de muzica rock Deep Purple a fost infiintata la Hertford, Marea Britanie, in anul 1968. Fondata sub numele de Roundabout, a fost una dintre trupele de marca ale stilului heavy metal din anii '70 si este cunoscuta mai ales pentru hiturile "Smoke on the Water" si "Child in Time". Alaturi de Led Zeppelin si Black Sabbath, cei de la Deep Purple sunt considerati a fi unii dintre pionierii heavy metal-ului si hard rock-ului.

Trupa a vandut peste 100 de milioane de albume in intreaga lume. Trecand prin numeroase schimbari de componenta, in prezent trupa este formata din Ian Gillan - voce, Steve Morse - chitara, Roger Glover - bas si Ian Paice - baterie, alaturi de Don Airey - claviaturi.

Deep Purple a lansat, in 26 aprilie, un nou album de studio, intitulat "Now What?!", al 19-lea din cariera. Albumul contine 12 piese, iar una dintre acestea reprezinta un tribut adus actorului Vincent Price, un star al filmelor horror. Precedentul album de studio lansat de trupa Deep Purple se intituleaza "Rapture of the Deep" si a aparut pe piata in anul 2005.

Deep Purple a sustinut doua concerte la Bucuresti, in 1998 si 2007.

Sambata, in deschiderea UB 40, vor canta Smiley, Alex Velea, Stefan Banica jr. si Antonia.
Circulatia auto in zona stadionului va fi restrictionata, sambata, incepand cu ora 15.00, iar accesul pe stadion se va face incepand cu ora 15.30. UB 40 este o trupa britanica de raggae, infiintata in anul 1978, in Birmingham. Formatia a vandut peste 70 de milioane de discuri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri