Parcarea Ciclop de pe Bulevardul Magheru, prima parcare supraetajata din capitala, construita in 1923, a fost transformata in mai putin de zece zile in “muzeu” de catre 35 de artisti.
Expozitia va fi deschisa zilnic pana la ora 20:00, pana pe 23 iunie, iar intrarea este libera.

“Work in Progress, in parteneriat cu Pegas si Ciclop, reintegreaza Parcarea Ciclop in circuitul urban si cultural al Bucurestiului printr-o expozitie cu iz non-conformist. Printre conducte sparte, lanturi ruginite, pereti scorojiti si ziduri de caramida goale, artistii invitati intervin prin creatiile lor in prezentul cladirii, in cursul sau istoric, jucandu-se cu forme si idei, totul cu distanta ori detasare, umor si ironie. Parcarea Ciclop impresioneaza prin valoarea ei arhitecturala si cursul sau istoric. In "varsta" de 90 de ani, Ciclopul sufera de ceva vreme de o criza de identitate, un moment de repaos. Prin proiectul Episodul 3, ne-am dorit foarte mult sa ii oferim o directie, sa intervenim artistic in "viata" acestui spatiu din alt timp. Practic, prin interventii de acest gen, cladirea se revitalizeaza, isi redobandeste statutul ori capata sensuri noi, devenind parte din prezentul urban.Ne dorim sa avem o continuitate a proiectului inceput in Parcarea Ciclop, pastrand directia cultural-artistica, speram ca vom reusi. Avem insa in vedere si alte cladiri cu un potential la fel de mare. Deja suntem in plin proces de cautare”, au declarat organizatorii.

Cei 35 de artisti sunt din domenii diferite, street art, instalatie, pictura, fotografie, performance.

"Pentru aceia dintre noi care nu au constientizat ca universul urban le-a rapit o parte din suflet exista artistii, unul dintre ei sunt si eu, iar lucrarile mele sunt marturii in culoare ale nevoii omului de a se inconjura de frumusetile pure ale microcosmosului vegetal. Eu nu pictez copaci ci arbori-hieroglife in care vibreaza infinitul! Pictez in alb, roz si galben, cu tulpini fine si fragede, par gatiti de sarbatoare, ca niste fotomodele gata sa urce pe podium. Culoarea ramane vie, hotarata...parca plansa, dar acolo unde a curs o lacrima, s-a asezat si mai multa culoare”, spune Daniel Tufis, creatorul lucrarii "Padurea urbana", pe care o gasim la etajul patru al parcarii Ciclop.

Printre artistii care si-au expus lucrarile sunt Zoita, Daniel Tufis, Alia Bakutayan, Alexandra Maftei, Pisica Patrata, Allan Dalla, Anda Bolohan, Mihai Chitu, Romeo Dragnea, Catalina Nistor, Anca Irinciuc.

"Cu ocazia acestui proiect, Work in Progress, am timp sa ma concentrez pe inceputurile mele. Cercul este simbolul principal, el este repetitia in lucrarile mele, are multe conotatii si va imbraca coloanele cladirii", spune Alia Bakutayan, care a decorat parcarea Ciclop cu cele trei coloane de 13 metri lungime.

Parcarea Ciclop, inchisa un an si jumatate, a fost redeschisa in luna mai. Tariful pentru parcare este 2 lei pe ora. In prezent este deschisa pentru masini doar la etajul 2 si are 30 de locuri.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri