Alexandru Nicolcioiu, vicepresedintele grupului Rompetrol, a vrut sa se faca petrolist si s-a facut. Pe viata. Lucreaza de peste 35 de ani la Rafinaria Petromidia, a trait aici momente grele, dar si de glorie, si niciodata nu a renuntat. Pentru ca aici este acasa.
In urma cu mai bine de 40 de ani, cand Romania se afla sub regim comunist, s-a luat decizia sa fie construita o noua rafinarie in tara noastra.

Specialisti din toate domeniile au studiat 37 de amplasamente pentru a gasi cel mai potrivit loc pentru viitoarea rafinarie. Unul dintre amplasamentele analizate era cel de la Valu lui Traian, un mic sat din judetul Constanta pe care cu totii il stim din drumul nostru spre litoral. Tot in urma cu 40 de ani, Alexandru Nicolcioiu, un tanar pasionat de chimie, fizica si matematica, nascut in Valu lui Traian, decidea sa dea examen de admitere la Institutul de Petrol Gaze si Geologie din Bucuresti si sa se faca petrolist pentru ca mai tarziu sa poata profesa chiar in satul natal.

Citeste mai multe pe Adevarul.ro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri