Vara lui 2013 se anunta in materie de concerte una normala, nici spectaculoasa, dar nici saraca. De la fanii rock si heavy metal pana la iubitorii de jazz si muzica clasica, toti vom avea muzica buna live de ascultat. Pentru aceasta vara au fost anuntati artisti ca Diana Krall, Joe Cocker, Nouvelle Vague, Sting, Iron Maiden, The XX, Rammstein, Buena Vista Social Club si Roger Waters. Si sa nu uitam de Festivalul Enescu de la inceputul toamnei, unde vom putea asculta muzica clasica interpretata de cele mai mari orchestre si mari solisti ai lumii, sub dirijori la fel de remarcabili, noteaza PostModern.ro.
Pentru a scana usor optiunile pe care le ai in termeni de concerte in aceasta vara, iata mai jos o lista a celor mai importante evenimente muzicale din urmatoarea perioada.

Spre sfarsitul lunii iunie vom avea parte de un prim festival in aer liber, desfasurat in Piata George Enescu din Capitala: Bucharest Music Film Festival 2013 (21 - 30 iunie), care ne-a pregatit mai multe seri de muzica clasica.

Tot de pe 21 iunie incepe si editia 2013 a Backyard Weekend (21 - 23 iunie), care ii readuce in Romania pe francezii de la Nouvelle Vague, pe langa artisti ca Pillow Talk (Marea Britanie) sau Dub FX (DJ si performer australian).

Pe 23 iunie, Patricia Kaas revine in concert la Bucuresti, care isi promoveaza cel mai nou album - Patricia Chante Piaf - dedicat lui Edith Piaf. Pe 25 iunie, Sala Palatului va fi locul de dezlantuire a energiilor latino - pentru ca atunci are loc primul concert din Romania sustinut de cei de la Buena Vista Social Club in formula completa.

Unul dintre cele mai asteptate concerte ale acestei perioade va incheia luna iunie - este vorba de concertul Dianei Krall (30 iunie), al doilea de la Bucuresti. Ultimul album semnat Diana Krall, Glad Rag Doll, va putea fi ascultat live cu aceasta ocazie.

La inceput de iulie, Piata George Enescu va fi umpluta din nou de publicul meloman: incepe festivalul international ArCuB Live Open Air 2013 (3 - 7 iulie). Artisti de jazz si blues din Olanda, Statele Unite, Germania sau Polonia vor veni special la Bucuresti pentru acest eveniment. Intre 5 si 7 iulie va avea loc a saptea editie a B'ESTFEST Summer Camp, unde, pe langa trupa Texas, nu prea avem ce artisti sa remarcam.

Fanii genurilor rock si metal vor trebui sa astepte pana pe 24 iulie ca sa ii asculte live la Bucuresti pe cei de la Iron Maiden, Anthrax si Voodoo Six, pentru ca peste cateva zile sa inceapa la Romexpo festivalul Rock The City 2013 (27 - 28 iulie). Rammstein, Bullet For My Valentine si Trivium sunt printre invitatii acestei editii.

Al patrulea concert Sting in Romania va avea loc pe 30 iulie; interpretand un repertoriu greatest hits, Sting va concerta alaturi de vechii lui colegi de trupa. In deschiderea concertului vor urca pe scena Mike & The Mechanics si James Walsh.

La inceputul lunii august vom putea asculta live pentru a doua oara la Bucuresti vocea cantaretului britanic Joe Cocker (4 august). Concertul, care face parte din turneul de promovare a albumului Fire It Up, va avea loc tot la Romexpo.

Un ultim eveniment al verii 2013 dedicat publicului "alternativ" e programat pe 10 si 11 august: e vorba de festivalul Summer Well, al carui line up ii include pe The XX, Suede, The Vaccines sau The 1975.

Sfarsitul verii vine cu spectacolul Roger Waters - The Wall Live, al treilea turneu al anului trecut la nivel mondial din punctul de vedere al succesului comercial, conform Billboard. Un spectacol vizual gandit in jurul albumului omonim semnat Pink Floyd, The Wall va fi pus in scena in Piata Constitutiei pe 28 august.


Sursa foto: captura postmodern.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri