Cavaleri si domnite vor poposi, sambata si duminica, in Piata Sfatului din Brasov, unde vor fi instalate tabere medievale, cu ateliere de creatie, muzica medievala si teatru, la cea de-a patra editie a "Turnirului Cetatilor", transmite Mediafax.
Brasovul este cel de-a treilea si ultimul loc de desfasurare a Turnirului Cetatilor, dupa un popas la Bran, intre 3-4 august, pe Platoul Inima Reginei Maria si Fagaras, intre 10-11 august, in Cetatea Fagaras.
Fiecare festival va debuta cu parada personajelor pe muzica Cimpoierilor din Transilvania.
"Desigur, conceptul este unul imbunatatit, iar in functie de locatie vor crea programul artistic aproape 50 de cavaleri si domnite care vor anima piata medievala si vor prezenta viata cotidiana din Evul Mediu, vor dansa, se vor lupta si vor interactiona cu publicul. Un punct de atractie il constituie turnirul cu cai si show-urile cu foc de la finalul festivalului prezentate de trupa Hypnosiss. Fiecare festival va debuta cu parada personajelor pe muzica Cimpoierilor din Transilvania", a spus Anemona Hermenenu, reprezentantul organizatorilor.

De la editia din acest an nu vor lipsi spectacole de lupte si maiestrie in manuirea armelor medievale, iar cavalerii Terra Medies si Dragonii de Transilvania se vor confrunta in batalia finala din Piata Sfatului, unde vor fi adusi si patru cai de rasa.

Este pentru prima data cand festivalul se desfasoara in intregime in Piata Sfatului, unde va fi amenajata si o pista cu nisip pentru luptele cu cai.

"Pista pe care o sa se desfasoare tot turnirul trebuie amenajata dintr-un material care sa poata permite alergara cailor, mai ales pentru ca vor merge in galop. Piata Sfatului fiind cu paitra cubica nu se poate face acest lucru si atunci am gasit o modalitate de a pune pe un suport de plastic o cantitate de circa 20 de metri cubi de nisip. E un efort destul de mare pentru a putea amenaja spatiul de desfasurare", a spus Tiberiu Hermenean, reprezentantul Transylvania Horses.

Festivalul va incepe sambata, de la ora 14.45, cu parada personajelor medievale, care va fi acompaniata de Cimpoierii de Transilvania, iar duminica parada va incepe la ora 11.45.

Dupa lasarea serii, Trupa 6 si Hypnosiss vor prezenta un show incendiar "Fire and Rock", iar Lupus Dacus si NoMads vor prezenta muzica medievala.
Copiii vor fi, practic, luati in brate de un mester strungar.
Potrivit organizatorilor, Turnirul Cetatilor va fi si anul acesta gazda Gradinitei Medievale. Aceasta activitate se adreseaza copiilor de toate varstele, acestia putand, in cadru organizat, sa traiasca povesti medievale, iar ca si noutate vor putea participa la ateliere mestesugaresti unde vor invata cum sa modeleze ceramica, sa realizeze papusi traditionale sau sa picteze pe lemn si pe sticla.

"Venim in fata publicului cu ceva potrivit pentru copii, respectiv creatie de papusele pe deget, pictura saseasca pe lemn, pentru ca este usor de facut si foarte captivant pentru copii si diverse miniaturi realizate pe strung pe suport de lemm - floricele, braduti. Copiii vor fi, practic, luati in brate de un mester strungar, li se va pune o pereche de ochelari de protectie si sub indrumarea lui vor face propriile creatii pe acel strung. Papusile le lucrez eu, dar pentru copii vom realiza doar papusele pentru deget. Ei vor parcurge toate etapele, vor impunge cu acul si vor picta la final chipul papusii", a spus Doina Nistor, mester popular, reprezentant al Asociatiei Mesterilor Populari din Brasov.

La festival vor fi prezentate mestesugurile romanesti, traditionale, cu mesteri fierari, sticlari, ceramisti, broderie, pictura pe lemn si sticla, tablouri realizate din nisip, impletirea panusei, realizarea de papusi traditionale, bijuterii arse la cuptor.
Duminica seara, in jurul orei 23.00, Turnirul Cetatilor se va incheia cu un foc de artificii.

Evenimentul este sustinut si de Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului din judetul Brasov - APDT.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri