"Inferno", cel mai nou roman al scriitorului american Dan Brown, va fi disponibil in librariile romanesti incepand de luni, informeaza Editura Rao.
Odata cu publicarea romanelor sale inovatoare "Codul lui da Vinci", "Simbolul pierdut" si "Ingeri si Demoni", Dan Brown a devenit un fenomen international, amalgamand coduri, simboluri, arta si istorie in carti fascinante, care au captivat sute de milioane de oameni din toate colturile lumii. Acum, cu "Inferno", noul sau roman, Dan Brown ii poarta pe cititori in Italia, calauzindu-i printr-un peisaj inspirat de unul dintre cei mai mari clasici ai literaturii universale, scrie Mediafax.

Robert Langdon, profesorul de simbologie de la Harvard, se trezeste la miezul noptii intr-un spital. Dezorientat si suferind din pricina unei rani la cap, el nu-si aminteste nimic din ce i s-a intamplat in ultimele treizeci si sase de ore, nici cum a ajuns acolo, nici de unde are acel obiect bizar pe care medicii l-au gasit in captuseala hainei sale. Lumea lui Langdon se transforma in haos si se vede nevoit sa fuga prin Florenta impreuna cu Sienna Brooks, o tanara a carei prezenta de spirit ii salveaza viata. Profesorul isi da repede seama ca se afla in posesia unei serii de coduri ingrijoratoare create de un om de stiinta sclipitor - un geniu a carui obsesie legata de sfarsitul lumii este egalata doar de pasiunea pentru una dintre cele mai influente capodopere care s-au scris vreodata - "Infernul", al lui Dante Aligheri.

"Desi am studiat «Infernul» lui Dante in studentie, doar recent, in timp ce faceam cercetare in Florenta, am inceput sa apreciez cu adevarat influenta durabila a lucrarii lui Dante asupra lumii moderne", a declarat Brown. Autorul a divulgat foarte putine despre intriga romanului, spunand doar: "sunt incantat sa pot purta cititorii intr-o calatorie catre adancurile acestui domeniu misterios... un peisaj impanzit de coduri, simboluri si pasaje secrete".

"Inferno" este cel de-al patrulea roman din seria "Langdon", precedat de "Ingeri si Demoni", "Codul lui da Vinci" - care s-a vandut in mai mult de 82 de millioane de exemplare in intreaga lume si l-a consacrat pe Brown drept cel mai bine vandut autor de carti pentru adulti - si "Simbolul Pierdut", toate aparute in Romania, la Editura Rao.

Revista britanica Modern Poetry in Translation dedica 30 de pagini poeziei romanesti contemporane

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri