Artmark scoate la licitatie mai multe obiecte repezentative din istoria rock-ului romanesc, printre care se numara si instrumente de colectie ale legendarei trupe Iris.

"Dincolo de piesele de colectie legate de vietile unor clasici precum Enescu, Lipatti sau Menuhin, Licitatia Memorabilia – Muzica si Poezie aduce in premiera si fragmente din istoria rock-ului romanesc. Chitara acustica a lui Doru Borobeica, toba premier a formatiei Iris la care a cantat formatia AC/DC si chitara acustica a lui Calin Pop de la Celelalte Cuvinte sunt scoase la licitatie sambata, 21 septembrie, de casa Artmark", se arata intr-un comunicat.

Chitara acustica a lui Doru Borobeica, care va avea un pret de pornire de 800 de euro, poarta autograful muzicianului care s-a alaturat trupei Iris in noiembrie 1984.

Un alt instrument de colectie din licitatia Artmark este toba premier a formatiei Iris (pret de pornire: 450 de euro), cu autografele membrilor trupei, folosita in concertele din ultimii 20 de ani.

Iris a cantat in deschiderea concertului din Romania al formatiei AC/DC. Degradata in timpul recitalului, toba premier a fost reparata de tehnicienii trupei AC/DC si folosita de membrii formatiei pe toata durata concertului din 16 mai 2010.

Celelalte Cuvinte este prezenta la Artmark prin chitara acustica a liderului Calin Pop (pret de pornire: 700 de euro). Chitara, folosita in timpul concertelor din anii '80, poarta pe grif autograful muzicianului.

Sesiunea de licitatii a lunii septembrie este organizata de Artmark la Athénée Palace Hilton, in zilele de 21, 22 si 28 septembrie: sambata, 21 septembrie, orele 11:30 – 13:00 - Licitatia Memorabilia – Muzica si Poezie; duminica, 22 septembrie, orele 19:00 – 20:30 - Licitatia Colectiei George Macovescu, Ministru de Externe in guvernele Ion Gheorghe Maurer, Manea Manescu (1972-1978) si Presedinte al Uniunii Scriitorilor (1978 – 1982) - Partea I; sambata, 28 septembrie, orele 18:30 – 20:30.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri