Toamna se numara bobocii. Primul weekend al lunii octombrie vine cu foarte multe optiuni pentru a-ti petrece timpul liber. Indiferent daca ai chef sa vezi un film sau o piesa de teatru, sa mergi la un concert sau la un spectacol de dans, ai de unde alege, noteaza publicatia Post Modern.

Sa incepem cu premierele cinematografice ale saptamanii. Don Jon, filmul cu Joseph Gordon-Levitt in rolul principal, si al carui scenarist si regizor este tot Levitt, spune povestea lui Jon Martello, un cuceritor desavarsit, care este dependent de pornografie. Incercand sa remedieze aceasta situatie, porneste intr-o calatorie, care se va dovedi a fi diferita de asteptari.

Sandra Bullock si George Clooney sunt protagonistii unui film science-fiction regizat de Alfonso Cuaron. Gravity este povestea astronautului Matt Kowalsky (Clooney) si a Dr. Ryan Stone (Bullock) care raman izolati in spatiu in timpul unei misiuni de rutina in afara navei lor, care este insa distrusa. Legatura cu Pamantul este pierduta, iar rezerva de oxigen scade cu rapiditate, lupta pentru supravietuire fiind foarte dificila. Iata recenzia noastra aici.

In acest weekend vom avea parte si de o premiera romaneasca. Este vorba de filmul regizorului Bogdan Mustata, Lupu, o drama cu accente horror care prezinta viata unui adolescent prin prisma primei iubiri si a legaturii cu fantoma tataului sau. Recenzia noastra se gaseste aici.

Metallica Through the Never este un alt film cu premiera la acest sfarsit de saptamana. Folosind materiale originale filmate in timpul concertelor formatiei, productia spune povestea de sine-statatoare a unui fan inrait al trupei, care are de indeplinit o misiune obligatorie in timpul unuia dintre concertele formatiei.

De asemenea, va fi lansata si comedia Thanks for Sharing, cu Mark Ruffalo, Gwyneth Paltrow, Pink, Tim Robbins si Josh Gad, care prezinta povestile a trei dependenti de sex ce incearca sa se vindece urmand un program specializat in acest sens. Regia si scenariul sunt semnate de Stuart Blumbe, care a semnat de asemenea si scenariul filmului The Kids Are Alright.

Vineri seara incepe si singurul festival de animatie de la noi, Anim'est, unde vei putea vedea scurtmetraje, dar si lungmetraje animate.

Saptamana aceasta a debutat si a noua editie Romanian International Film Festival, care se va desfasura si in zilele de weekend, la Cinemateca Romana, Sala Union. In cadrul festivalului exista si doua categorii competitionale, CineBlack Sea si Women in Cinema.

Pentru cei care vor sa mearga la teatru, piesa Obiceiuri necurate se va juca duminica de la ora 19:00 la Teatrul Bulandra (Sala Liviu Ciulei). Piesa este o prezentare atipica a lumii manastiresti. Maicutele Augusta si Philamena participa, in secret, la cresterea veniturilor manastirii, producand vin, fapt ce atrage o serie de complicatii si rasturnari de situatie de un comic, uneori, absurd.

Sambata, la ArCuB, incepand cu ora 19:00 se joaca spectacolul Vitelul de aur, adaptat dupa satira scrisa de Ilf si Petrov, in regia lui Eugen Gyemant. Tudor Aaron Istodor si Catalin Babliuc ii vor interpreta pe Ostap Bender, respectiv Sura Balaganov, cei doi aventurieri care pornesc prin Uniunea Sovietica a anilor ’20.

In acest weekend se va incheia editia a treia a festivalului Bucharest Fringe, dedicat teatrului independent. Programul evenimentului cuprinde reprezentatii din mai multe zone performative: teatru, teatru-dans, dans ce se vor desfasura in diferite spatii neconventionale, precum Teatrul Apropo, Unteatru, Green Hours, Carol 53, Teatrul Mignon, Teatrul de Arta Bucuresti si Godot Cafe.

De asemenea, vinerea aceasta, Casa Radio isi redeschide stagiunea, cu un recital din cadrul turneului national Duelul viorilor (editia a III-a) care va incepe la ora 19:00.

In acest weekend continua si eXplore Dance Festival, un eveniment dedicat performace-ului si dansului contemporan, in cadrul caruia vor avea loc spectacole in premiera, proiectii de filme si conferinte cu artisti romani si internationali.

Tot la capitolul dans, sambata si duminica, incepand cu ora 20:00 esti invitat la Centrul National al Dansului (CNDB), sala Stere Popescu (B-dul Marasesti, 80-82) pentru spectacolul de dans contemporan Camera 0001/Fabrica de vise, care dans, videografica si muzica electronica.

Iar daca te plimbi prin Centrul Vechi sambata si duminica, intre orele 12:00 – 19:00 te poti opri la Cloud no. 9 – FALL in Love, in cazul in care vrei sa-ti completezi garderoba de toamna sau vrei doar sa arunci o privire unor colectii noi si unor serii limitate de haine.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri