Ce sa fie weekend-ul acesta? Un nou film romanesc? O piesa de teatru in premiera? O expozitie cu haine ale viitorului? Sau un festival dedicat ceaiului si cafelei? Lista cu posibile modalitati de a-ti petrece timpul la acest sfarsit de saptamana este lunga. Iata si recomandarile PostModern.ro.

In continuare, weekend-urile lunii octombrie ’se lauda’ cu multe premiere cinematografice. Pentru inceput, iti recomandam filmul romanesc, Cainele Japonez. Primul lungmetraj al regizorului Tudor Cristian Jurgiu spune povestea revederii dintre un batran si fiul sau. Dupa ce Costache Moldu (Victor Rebengiuc) isi pierde sotia din cauza unui dezastru natural, fiul sau revine in tara pentru a-i da o mana de ajutor, alaturi de sotia sa japoneza si fiul lor.
Prisoners este un film pe care multi critici il considera la acelasi nivel cu filme precum Se7en sau Mystic River. Regizata de canadianul Denis Villeneuve (Incendies) si nominalizata la Oscar in 2010 pentru cel mai bun film strain, productia urmareste povestea disparitiei a doua fetite si disperarea unui tata (Hugh Jackman) impins sa recurga la masuri extreme pentru a le gasi.
Man of Tai Chi il are ca protagonist pe Tiger Hu Chen, un cascador foarte apreciat la Hollywood si recunoscut pentru coregrafia scenelor de lupta din filme precum The Matrix, Kill Bill sau Charlie’s Angels. In acest nou film el interpreteaza un tanar expert in arte martiale care accepta sa participe la lupte underground pentru a salva templul maestrului sau. Personajul negativ este interpretat de Keanu Reeves, care este si regizorului filmului.
Un remake al unui horror clasic regizat de Brian De Palma, Carrie, va intra de vineri in cinematografe. Kimberly Pierce (Boys Don’t Cry) vine cu o noua abordare a povestii lui Stephen King, despre o adolescenta hartuita de colegi. In rolurile principale le vom intalni pe Chloe Grace Moretz si Julianne Moore.
De asemenea, duminica va incepe Bucharest Jewish Film Festival, cu o selectie de 40 de filme internationale, multe dintre ele in premiera in Romania. Filmele vor rula la Sudioul Horia Bernea (MTR) si la Cinema Elvira Popescu.
Celor care vor sa mearga la teatru, le recomandam piesa XXL (Fat Pig) scrisa de Neil LaBute si regizata de Cristi Juncu. Spectacolul se invarte in jurul ideii de superficialitate si judecatii oamenilor care traiesc intr-o lume in care infatisarea este cea mai importanta, iar aparentele trebuie protejate. Piesa se va juca duminica, la Teatrul Act.
Sarpele in iarba poate fi urmarit de la ora 20:00 la Teatrul Bulandra (Sala Liviu Ciulei). Actiunea are loc in intregime in gradina casei familiei Chester, cadrul revederii a doua surori bantuite de amintirea si abuzurile tatalui lor.
O expozitie noua si interesanta a fost deschisa la inceputul acestei saptamani la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Expozitia Futurotextile iti propune o noua ’linie vestimentara’ creata din materiale ale viitorului cu piese ce combina tehnologia cu arta si moda haute couture. Rochia din celuloza care creste singura datorita unor bacterii care fermenteaza vinul este doar un exemplu care se pare ca va face parte din garderoba viitorului.
Pe parcursul acestui sfarsit de saptamana se va desfasura in continuare si festivalul Tea&Coffee la Sala Dalles. Diverse sortimente de ceai si cafea vor fi expuse si vor avea loc numeroase demonstratii de latte art si de preparea a cocktail-urilor din ceai si cafea.
Si tot la Sala Dalles, vineri va avea deschiderea un festival dedicat promovarii valorilor culturale si a gastronomiei exotice din China, Japonia, Coreea de Sud, Vietnam, India si Turcia. Asia Fest este un prilej prin care poti lua parte la demonstratii de dans indian, workshop-uri de machiaj japonez, ateliere de caligrafie sau expozitii de costume traditionale.
De asemenea, la Romexpo are loc prima editie a Targului National pentru Artizanat si Mestesuguri, eveniment ce sprijina acest tip de arta si promoveaza traditiile populare romanesti. Evenimentul include si ateliere de lucru pentru cei care vor sa descopere modul in care sunt fabricate aceste produse si sa inteleaga mai bine nevoia pastrarii traditiilor artizanale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri