Un film documentar cu profil culinaro-cultural, dedicat Transilvaniei, va fi difuzat de televiziunea nationala austriaca ORF pe 3 noiembrie, scrie Mediafax.

Filmul a fost prezentat, joi seara, la sediul Institutului Cultural Roman (ICR) din Viena, in cadrul unui eveniment organizat de Biroul de promovare si informare turistica al Romaniei si ICR Viena. La vizionarea filmului a fost prezenta intreaga echipa de realizatori, in frunte cu Martin Traxler, seful departamentului Cultura din cadrul ORF, si Hubert Nowak, seful redactiei ORF/3sat.

Acest film a fost realizat de televiziunea nationala austriaca (ORF) in luna septembrie, in Transilvania. Filmul face parte dintr-un serial documentar culinaro-cultural difuzat sub titlul "Der Geschmack Europas" (Gustul Europei), lansat de ORF - redactia culturala la sfarsitul lunii septembrie 2013. In cadrul serialului au fost difuzate pana in prezent primele doua filme, dedicate Sloveniei si Elvetiei, urmatoarele doua tari promovate fiind Romania si Italia (regiunea Toscana).

Filmul dedicat Romaniei a fost realizat la initiativa Biroului de promovare si informare turistica al Romaniei la Viena. "Pornind de la scopul declarat al serialului, si anume descoperirea valorilor originale din diverse regiuni europene, filmul dedicat Romaniei prezinta in imagini miscatoare portretele unor localnici, oameni mandrii si deschisi catre lume, care, intr-o lume dominata de diversitate si minoritati, isi redescopera si cultiva bogatia vechilor traditii culinare", se spune in comunicat.

Conform sursei citate, filmarile au fost realizate in Sibiu si imprejurimi reusind sa surprinda pe parcursul unei jumatati de ora complexitatea si diversitatea specifica regiunii. Alaturi de pregatirea unor mancaruri romanesti, sasesti si unguresti, filmul prezinta elemente vizuale legate de transhumanta, cazanul satesc de fiert tuica si productia de produse bio.

Producatorul si moderatorul filmului este Lojze Wieser, scriitor si editor. Filmul va fi difuzat la televiziunea ORF 2, in 3 noiembrie, de la ora 09.05. Totodata, pe 23 decembrie, filmul va fi difuzat pe postul 3sat, operat tot de televiziunea nationala austriaca.

Potrivit Biroului de promovare si informare turistica al Romaniei din Viena, prezenta Romaniei in acest serial este una onoranta, iar asocierea sa cu tari cu traditii culinare recunoscute va contribui la popularizarea Romaniei ca destinatie turistica.

ORF este lider pe piata de televiziune din Austria. Conform estimarilor ORF, filmul va fi vizionat de peste 150.000 de persoane in Austria si peste 200.000 de telespectatori 3sat din Germania.
Filmarile in Romania au fost realizate cu sprijinul CJ Sibiu.

In anul 2012, Romania a fost vizitata de 217.629 austrieci, in crestere cu 12,9% fata de anul precendent. In acest an, pana la 30 august 2013, s-au inregistrat 140.150 de sosiri din Austria.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri