Germania a legalizat prostitutia in 2002. De atunci, industria sexului legal a devenit o sursa de venit atat de buna, incat si romancele si-au gasit un job acolo, alaturi de femei din Ungaria si Bulgaria, chiar daca nu vorbesc bine engleza, scrie Salon.

Imbracate in pantaloni din piele stramti si pe tocuri cui in timp ce trag din tigari si stau pe telefon, asa cum le descrie publicatia straina, prostituatele tinere fac toate masinile sa claxoneze.

"Prostitutia pe strada este legala aici", spune o femeie inalta si fusiforma din Ungaria . "Fac asta pentru ca pot sa trimit bani acasa la familia mea."

La peste un deceniu de cand a legalizat bordelurile de lux si a recunoscut drepturile prostituatelor, Germania are unele dintre cele mai liberale legi de prostitutie din lume, de alfel o afacere in plina expansiune. „Muncitorii” de sex spun ca aceasta industrie este mai sigura si mai sanatoasa ca oricand. Chiar si asa, oponentii sustin ca aceasta libertate inseamna un abuz al drepturilor omului.

Cea mai veche meserie din lume a facut schimbari in Berlin, dar si in alte orase, unde au aparut magazine cu discount la sex. Acum, prostitutia nu mai este practicata doar seara, este un serviciu non-stop.

"Exista locuri de joaca si gradinite in zona, iar vara, prostituatele merg cu clientii in locurile de joaca pentru a-si respecta contractele", a declarat un legiuitor de centru-dreapta, din partidul Uniunea Crestin-Democrata, condus de cancelarul Angela Merkel.

Acest lucru nu se putea intampla acum 20 de ani, cand nemtii trebuia sa mearga in strainatae pentru serviciile unei prostituate. "Astazi, Germania este un paradis de sex pentru straini datorita reformei din 2002", subliniaza fondatorul unei reviste feministe din Germania, care de altfel a facut o campanie de sustinere a drepturilor femeilor.

De la legalizarea prostitutiei, numarul femeilor care au ales sa lucreze in aceasta industrie banoasa s-a dublat si a ajuns la 400.000 de prostituate, spune Schwarzer, potrivit careia reforma a determinat o crestere masiva a traficului de fiinte umane si a exploatarii.

Desi studiile arata ca doua treimi din prostituatele din Germania provin mare parte din Europa de Est, statisticile politiei spun ca numarul cazurilor de trafic de fiinte umane in scopul exploatarii sexuale a scazut cu o treime intre 2001 si 2011.

"Cea mai mare problema legala acum este o legislatie mai aspra si cu mai mult control", spune Alexa Müller, o prostituata din Berlin.

Inainte de adoptarea legii, prostitutia a fost o infractiune si schimbul de sex pentru bani a fost considerat imoral, fapt pentru care prostituatele nu puteau primi ajutor din partea politiei si nici nu puteau apela la instantele judecatoresti pentru obtinerea banilor de la clientii care nu le plateau.In plus, barurile si hotelurile riscau sa fie inchise, daca gazduiau femei pentru sex platit.

Acum, insa, multe dintre ele sustin ca „suntem prostituate de inalta clasa. Lucram fara proxeneti, asa ca avem doar trei sau patru clienti pe noapte”, spune o tanara care vorbeste fluent engleza si care subliniaza ca a fost alegerea ei sa munceasca pe bulevard. „Suntem de seama cu clientii nostri. Nu orice domn mai in varsta doreste in patul lui o fata care i-ar putea fi nepoata”, explica tanara.

Printre ele este si o prostituata din Hamburg, in varsta de 40 de ani. Ea lucreaza in industria sexului de 20 de ani, iar acum are o casa si familie si un cont pentru pensie.

In prezent, exista 3.000 de localuri, iar 500 numai in Berlin pentru „Sex made in Germany”. Pentru astfel de servicii, clientii platesc 49 de euro pe o perioada de timp stabilita, scrie Der Spiegel. Ziarul nemtesc a publicat in mai povestea Alinei, o romanca de 23 de ani din Sanandrei, „un sat sarac” din judetul Timis, care a ales sa faca bani pe sex in Germania pentru 900 de euro pe luna.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri