Cineastul Cristian Mungiu si asociatia Voix de femmes au primit premiul pentru diversitate culturala pe 2013, o distinctie atribuita de Coalitia franceza pentru diversitate culturala, o asociatie care lupta pentru protejarea si promovarea diversitatii expresiilor culturale.

Din 2011, Coalitia franceza pentru diversitate culturala lupta pentru a proteja si promova diversitatea expresiilor culturale, informeaza site-ul toutelaculture.com, preluat de Mediafax.

Premiile acordatate de aceasta asociatie recompenseaza in acelasi timp personalitati angajate, in viata lor profesionala sau politica, care favorizeaza lupta pentru diversitate culturala, si asociatii sau manifestatii care sprijina accesul la cultura si pretuiesc toate formele de expresie culturala.

In acest an, premiile au fost atribuite cineastului roman Cristian Mungiu si asociatiei Voix de femmes, organizatoarea festivalului "Voix de femmes" din Belgia.

Cineastul roman a fost premiat de mai multe ori la Cannes - mai intai, a castigat trofeul Palme d'Or, in 2007, cu cel de-al doilea lungmetraj al sau, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", iar in 2012 a castigat premiul pentru scenariu si cel pentru interpretare feminina cu pelicula "Dupa dealuri".

"Aparator al diversitatii culturale, Cristian Mungiu joaca in Romania un rol activ in procesul de implementare a unui sistem de sprijinire a cinematografiei. Recent, el a aparat in Europa, alaturi de alti cineasti, exceptia culturala, contestata in cadrul acordurilor de liber schimb dintre Uniunea Europeana si Statele Unite", a precizat Coalitia franceza pentru diversitate.

Asociatia Voix de femmes organizeaza de 11 ani un festival cu acelasi nume si diverse actiuni in domeniul apararii demnitatii femeii si solidaritatii interculturale, in Belgia, Brazilia, Burkina Faso, Tunisia si Maroc.
In 2012, laureatii acestui premiu au fost Louise Beaudoin, Raoul Peck si asociatia ASPAS din Marsilia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri