Celebrul cantec de Craciun "All I Want For Christmas Is You", interpretat de cantareata americana Mariah Carey, a depasit pragul vanzarilor de 1 milion de copii in Marea Britanie, la 19 ani dupa ce a fost lansat, informeaza bbc.co.uk.

Potrivit Official Charts Company, acest cantec celebru a depasit pragul istoric de 1 milion de copii vandute dupa ce a reusit sa vanda 68.000 de unitati in 2013.

"Va multumesc voua, tuturor fanilor mei britanici! Va iubesc, Mariah", a declarat artista americana, scrie Mediafax.

Aceasta piesa, inspirata din epoca de glorie a casei de discuri Motown, a ajuns pana pe locul al doilea in topul britanic atunci cand a fost lansat in 1994, insa a fost impiedicat sa ajunga pe prima pozitie de cantecul "Stay Another Day" al grupului East 17.

De atunci, piesa interpretata de Mariah Carey a reintrat in topul britanic de alte opt ori.

Scris si compus de Mariah Carey in colaborare cu Walter Afanasieff, cantecul a aparut initial pe albumul "Merry Christmas" lansat de cantareata americana si i-a adus acesteia venituri de 50 de milioane de dolari din vanzarile pe plan mondial.

A intrat din nou in Official Singles Chart in 2007 si de atunci revine cu regularitate in Top 40 in fiecare luna decembrie.

In 2012, acest cantec a ajuns pana pe locul 20, iar in cea mai recenta actualizare a topului britanic din 2013 se afla deja pe locul al 12-lea.

In Statele Unite ale Americii, cantecul "All I Want For Christmas Is You" a intrat in Top 40 pentru prima data abia in 2012.

"All I Want For Christmas Is You" este unul dintre cele doar 142 de cantece din istoria Official Charts care a depasit pragul istoric de 1 milion de copii vandute in Marea Britanie.

In 2013, piese precum "Bad Romance", cantata de Lady Gaga, "Blurred Lines", interpretata de Robin Thicke, "Get Lucky", a grupului Daft Punk, si "Let her Go", cantata de Passanger, au depasit si ele pragul vanzarilor de 1 milion de unitati.

Printre alte piese de Craciun care au reusit aceeasi performanta de-a lungul anilor se afla cantece precum "White Christmas", interpretat de Bing Crosby, "Merry Christmas Everybody", interpretat de Slade, si "Do They Know It's Christmas?", interpretat de grupul Band Aid.

In prezent, Mariah Carey inregistreaza piesele pentru un nou album solo, care va fi lansat in prima jumatate a anului 2014.

Mariah Carey, castigatoare a cinci premii Grammy, a cunoscut succesul in anii '90, prin lansarea unui album care ii poarta numele. Potrivit revistei Billboard, Mariah a fost cea mai de succes cantareata in Statele Unite ale Americii in anii '90, iar albumele ei s-au vandut in peste 200 de milioane de copii. Popularitatea sa a intrat in declin incepand cu anii 2000, cand a rupt legatura cu casa de discuri Columbia Records.

Artista, considerata una dintre cele mai bune voci ale tuturor timpurilor, a revenit pe scena muzicii pop in 2005, cu albumul "The Emancipation of Mimi", care a avut un imens succes. Albumul ei "E=MC2", lansat in aprilie 2008, s-a vandut in peste 1,3 milioane de copii doar in Statele Unite si i-a oferit artistei americane sansa de a avea cel de-al 18-lea single No.1 in Billboard Hot 100, datorita piesei "Touch My Body". Cu aceasta piesa, Mariah Carey l-a egalat pe Elvis Presley si a urcat pe a doua pozitie in clasamentul artistilor cu cele mai multe piese devenite No.1 in Billboard Hot 100, in ultimele decade. Prima pozitie a acestui clasament este ocupata de trupa The Beatles, care a avut 20 de piese devenite No.1.

Sursa foto: Contul personal de Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri