Google a inceput sa-si aduca la birouri angajatii din San Francisco cu feribotul, dupa ce a fost criticata, alaturi de alte companii din Silicon Valley, ca supraaglomereaza traficul din oras cu autobuzele care transporta salariatii, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Google a contractat o companie de logistica pentru a derula un proiect pilot de transport al angajatilor cu feribotul, a declarat pentru Bloomberg un director din Portul San Francisco. Serviciul va fi functiona pentru inceput timp de 30 de zile, perioada de test, timp in care angajatii Google vor fi deserviti de un vas de tip catamaran cu o capacitate de 150 de pasageri.

Portul San Francisco va primi un comision pe durata proiectului. Companiile din Silicon Valley au fost criticate in repetate randuri din cauza autobuzelor utilizate pentru transportul angajatilor din San Francisco la munca. Totodata, preturile din oras, in special la locuinte, au crescut din cauza aparitiei a numerosi locuitori cu venituri mai ridicate care lucreaza in industria IT.

Companiile se apara sustinand ca traficul ar fi si mai aglomerat in lipsa autobuzelor, deoarece angajatii ar fi nevoiti sa se deplaseze la lucru in autoturisme. Opinia companiilor este sustinuta si de primarie.
La inceputul acestei saptamani, mai multe companii din Silicon Valley, printre care Google, Apple si Facebook, au convenit sa plateasca un comision zilnic catre municipalitate pentru a permite autobuzelor sa utilizeze statiile existente, destinate transportului public.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri