Si este foarte bine ca se declanseaza astfel de pasiuni. Inseamna ca romanii incep sa inteleaga sau li se preda sub forma unui concurs faptul ca gatitul este si o arta si poti sa faci o cariera ca chef, chiar daca pana acum imaginea bucatarului in restaurantele romanesti era una mai putin profesionista si deloc “glamorous”. Pe de alta parte, in tarile civilizate cu o traditie fina in ale gatitului un chef este un personaj care poate sa ridice sau sa darame un imperiu, iar bilantul de sfarsit de an al unui restaurant depinde foarte mult de steaua Michelin pe care un chef a castigat-o sau a pierdut-o in cursul unui an. Poate de aici provine si interesul mare pentru emisiunile televizate de tip masterchef. Fie ca vrei sa iti perfectionezi abilitatile de bucatar al familiei sau ai dorinta “ascunsa” de a impresiona o natiune, este recomandat sa te documentezi in prealabil despre tehnicile de gatit sau despre greselile cele mai frecvente ale incepatorilor.

Citeste pe Restomania care sunt cele mai comune greseli in drumul spre masterchef.