In fiecare an cercetatorii ne bombardeaza cu studii si analize despre sanatate si nutritie si nu de putine ori de la an la an se schimba abordarile legate de cele mai recomandate alimente pentru o sanatate de fier, de ce avem nevoie pentru a trai mai bine si mai sanatosi sau de actiunile care ne determina sa luam catega kilograme in plus, informeaza Restomania.

Acestea sunt cele mai importante zece studii si idei publicate in 2013 care ne pot schimba viziunea despre sanatate si nutritie.

1. Zaharul si nu grasimea ne determina sa mancam in exces

Se pare ca zaharul este cel care determina mancatul compulsiv si nu grasimea. Cercetatorii au realizat un studiu pe un esantion de 106 liceeni in timp ce consumau milkshake-uri. Au observat ca celor care au consumat bauturile mai dulci li s-a activat centrul placerii din creier. Desi o usoara activitate in acea zona a creierului a fost sesizata si in cazul bauturilor cu continut ridicat de grasime, centrii placerii au fost mult mai puternic activati datorita zaharului, ceea ce inseamna ca zaharul ne face sa ne dorim sa mancam tot mai mult.

2. Utilizarea Facebook-ului determina o scadere a starii de bine

Cea mai mare retea de socializare este utilizata de peste un miliard de oameni pentru a mentine legatura cu prieteni si a socializa. Dar un studiu recent a demonstrat ca Facebook-ul poate in realitate sa submineze fericirea. Cercetarea ce a urmarit un grup de studenti a verificat nivelul acestora de singuratate, de anxietate si de satisfactie in genera a subliniat faptul ca cu cat participantii la studiu foloseau mai mult Facebook-ul, cu atat nivelul de satisfactie scadea.

Afla mai multe despre descoperirile anului 2013 pe Restomania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri