Grupul canadian de muzica rock Skinny Puppy i-a cerut Pentagonului 666.000 de dolari pentru drepturi de difuzare a muzicii sale, dupa ce unul dintre fanii sai, fost gardian la Guantanamo, a afirmat ca a folosit melodiile sale pentru a tortura detinutii, potrivit presei, citate de AFP.

"Le vom trimite o factura, dat fiind faptul ca au folosit muzica noastra fara ca noi sa stim, ca arma impotriva unor persoane", a declarat Kevin "Ogre" Ogilvie, membru fondator al acestui grup rock pentru postul de televiziune CTV, scrie Mediafax.

Mai multe trupe REM, Rage Against the Machine sau Metallica au denuntat, inaintea Skinny Puppy, utilizarea muzicii lor, difuzate cu orele si la un volum dat la maxim, in celulele detinutilor de la Guantanamo, in enclava americana din Cuba.

Metallica a cerut Pentagonului in urma cu un an sa nu mai difuzeze piesele lor.

Skinny Puppy cere despagubiri Pentagonului pentru ca a "descarcat ilegal si a folosit muzica sa pentru a tortura oamenii", a explicat in urma cu cateva zile Kevin Ogilvie, intr-o inregistrare video pentru Huffington Post.

Potrivit cantaretului, muzica formatiei a fost folosita "de cel putin patru ori".

Pentagonul a afirmat, la randul sau, ca nu a primit nicio factura din partea formatiei.

"Ne intrebam cum poate, in mod rezonabil, sa fie intocmita o astfel de factura si cum poate sa fie trimisa, cand ea se sprijina pe o plangere nefondata a unui anume fan anonim sau generata in urma unui zvon", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Pentagonului, Todd Breasseale.

El a sugerat ca acest lucru ar putea fi un siretlic al Skinny Puppy pentru a-si face publicitate gratuita.

Colonelul Todd Breasseale a amintit ca folosirea privarii de somn si manipularea senzoriala nu sunt autorizate in armata si interzise prin lege.

Sursa foto: Curte de inchisoare, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri