Mercedes-Benz Romania si Hotelul InterContinental Bucuresti au lansat un proiect-pilot prin care prezinta Capitala turistilor pe trasee personalizate la cerere, dintr-un Mercedes-Benz Viano, intr-un tur de aproximativ doua ore.

Turul orasului se desfasoara pe trasee diferite din Bucuresti, fiind personalizat cu povesti exclusive, mai putin cunoscute, despre fiecare loc vizitat.

Intr-un an, Catalin Malureanu, chief concierge InterContinental, prezinta Bucurestiul pentru aproape 5.000 de turisti, intr-un tur al orasului care costa intre 30 si 45 de euro, pentru ca flota de masini este premium. Pentru a le prezenta orasul, Catalin foloseste de obicei modelele Mercedes-Benz Viano, ML, Clasa E, in functie de numarul de turisti.

Strainii care vin secvential la Bucuresti spun ca vad o foarte mare schimbare si considera romanii un popor foarte primitor. Pentru ei Bucurestiul se schimba de la an la an, in bine.

Cel mai frecvent tur al Bucurestiului incepe de la Hotelul InterContinental catre Piata Romana, Piata Victoriei, Televiziunea Romana, Piata Dorobanti, Cartierul Primaverii, Casa Presei, cu intoarcere pe Bd. Kiseleff, Calea Victoriei, Regina Elisabeta, Palatul Cotroceni, Academia Militara, Palatul Parlamentului.

"Bucurestiul a fost construit pe o axa nord-sud, est-vest si a incercat sa fie centralizat asa cum sunt si orasele americane, insa a fost construit in stil francez", ne-a spus Catalin, care considera Bucurestiul "o incursiune prin toata Europa, in special de Est, pentru ca Bucurestiul a stat la confluenta culturilor si religiilor. Comerciantii veneau din toate zonele, orientale si europene. Bucurestiul imprumuta din stilul brancovenesc, neoromanesc si cel oriental. Regimul comunist a dorit sa distruga imaginea vizuala si a construit blocurile gri".

Cele mai simbolice arhitecturi din Capitala sunt Palatul Cec, frontispiciul Carului cu Bere, Casa Enescu, Manastirea Stavropoleos, Palatul de Justitie, Palatul Cotroceni si Palatul Mogosoaia, de langa oras.

Potrivit lui Catalin, "Bucurestiul a luat nastere si s-a dezvoltat in jurul unui rau, Dambovita. Acesta era un punct de popas catre zona dinspre podul de la Giurgiu, singurul canal de comert si Constanta, catre canalul celalalt de comert care reprezenta pasajul Bran, pe unde treceau carele cu tot ce se facea comert intre Orient si este o ruta comerciala foarte importanta care si astazi ne reprezinta ca o dezvoltare geostrategica in cadrul comunitatii europene. In Bucuresti a luat nastere un centru comercial care si-a pastrat importanta comerciala devenind capitala".

Despre Parcul Herastrau ni s-a spus ca a fost o zona cu foarte mult mal, o mlastina si a apartinut coroanei regale, de aceea exista astazi Muzeul Satului, intocmit dupa un plan de urbanizare de Dimitrie Gusti, care nu a mai fost pus in aplicare din cauza Razboiului Mondial. Bucurestiul are o salba de lacuri, care sunt defapt un curs de rau. Un potential turistic ar putea fi pentru Bucuresti si izvoarele termale, care in viitor ar putea fi puse in circuit.

Casa Scanteii s-a numit darul Moscovei, este o copie a Universitatii din Moscova unde exista sapte astfel de cladiri, cam de 3-4 ori mai mari, una fiind transformata in urma cu cativa ani intr-un hotel de lux.

"De pe Bd. Kiseleff incepea Podul Mogosoaiei, cel mai important drum al Bucurestiului, cel mai vechi drum, facut de Constantin Brancoveanu de la Palatul Mogosoaia pana la Hanul lui Manuc. Se numea Podul Mogosoaiei pentru ca era pavat cu lemn, nu exista asfalt, iar pietrele ar fi stricat carele", a mai spus Catalin.

Despre Palatul Cotroceni ni s-a spus ca a fost construit ca si resedinta a regelui in Bucuresti, iar la Academia Militara, in fata la statuie, am putut observa geneza romanilor pe o fresca.

Turistii straini pe langa turul Capitalei mai vor si o vizita de Valea Prahovei, care costa circa 69 de euro de persoana, sau un tur Sighisoara-Sibiu sau la manastiri cu plecare de la Hotel Intercontinental.

Cel mai mult turistii straini aleg Peles-Bran-Brasov sau un tur prin Bucuresti de 4 ore, din care doua ore prezentarea orasului si doua ore vizitarea a doua muzee, unul fiind Palatul Parlamentului.

Serviciul de concierge, intalnit in hotelurile de lux, are rolul esential de a prezenta oaspetilor hotelului cele mai interesante locatii din zona, oferindu-le informatii si recomandari despre evenimente culturale si atractii locale.

Hotelul InterContinental, amplasat in Piata Universitatii din Bucuresti, este primul hotel de cinci stele construit in Romania si totodata un simbol al Capitalei. Deschis in mai 1971, hotelul este si cel mai inalt din tara, avand 22 de etaje.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri