Festivalul Astra Film organizat de Muzeul Astra din Sibiu nu a fost inclus in Agenda culturala a Primariei municipiului pentru a fi finantat in 2014, decizia autoritatilor locale fiind contestata pentru "nerespectarea unor proceduri in procesul de selectie".

Reprezentantii Studioului Astra Film din cadrul Complexului National Muzeal Astra din Sibiu au transmis un comunicat de presa in care anunta ca Festivalul de film documentar "Astra Film", organizat de institutie in fiecare an, nu a fost inclus in Agenda culturala a Primariei Sibiu pentru a primi finantare nerambursabila din fonduri publice si au contestat aceasta decizie, scrie Mediafax.

"Vineri, Astra Film a depus o contestație la sediul Primariei Sibiu, cu referire la desfasurarea procesului de selecție a ofertelor culturale, sesiunea de selectie nr. 1/2014, in urma neselectarii proiectului Astra Film Festival 2014 din care face parte si Astra Film Junior 2014, proiect inregistrat cu nr. 8257/10.02.2014", se precizeaza in comunicat.

Potrivit sursei citate, in contestația depusa la primarie Astra Film atrage atenția asupra nerespectarii unor proceduri in desfasurarea procesului de selecție si contesta rezultatul evaluarii, considerand ca exceleaza la toate criteriile de evaluare: originalitate, relevanța in contextul cultural local, experiența si capacitate de implementare, audiența, capacitate de a fi continuat, in conformitate cu Ghidul de finanțare.

Reprezentantii Astra Film au precizat ca unele nereguli pe care le-au sesizat vizeaza nerespectarea in totalitate a prevederilor Ghidului de finantare.

"Nu au fost respectati niste pasi tehnici si nu au fost intrunite chiar toate procedurile de selectie prevazute in acest ghid. De exemplu, se prevedea ca vor fi chemati la un interviu toti operatorii care au obtinut punctajul minim. Noi nu am fost chemati. Dupa 20 de ani de festival cu anvergura internationala consideram imposibil ca punctajul obtinut de noi sa fie sub cel minim", au declarat oficialii Astra Film.

In plus, reprezentantii Astra Film au precizat ca este prima data in ultimii ani cand Festivalul Astra Film nu este inclus pe Agenda culturala si atrag atentia ca un alt aspect pe care il considera neconform este faptul ca nu a fost publicata componenta comisiei de selectie a proiectelor culturale.

Potrivit oficialilor Astra Film, este singurul festival din Romania de anvergura europeana, dedicat cinematografiei de non-fictiune, este un eveniment cu renume international pentru originalitatea programelor si pentru atmosfera deschisa pe care o creaza.

"Decizia de a exclude de la finanțarea din fonduri publice locale a proiectului pune sub semnul intrebarii soarta editiei 2014, programata pentru 6-12 octombrie, si afecteaza direct si Astra Film Junior, parte componenta a Astra Film Festival, dedicata copiilor", au mai afirmat reprezentantii Astra Film.

La randul lor, reprezenzantii Primariei Sibiu au precizat ca proiectele selectate pentru finantare prin Agenda culturala 2014 au fost postate pe site-ul institutiei in cursul zilei de joi, existand un termen de trei zile in care se pot depune contestatii.

"Agenda culturala pentru anul 2014 a fost postata, in 13 martie, pe site-ul institutiei. Timp de trei zile se pot formula contestatii de catre cei care au depus proiecte spre finantare. Comisia de selectie urmeaza a se intruni pentru a raspunde acestei contestatii", a declarat Mirela Gligore, purtator de cuvant al Primariei Sibiu.

Potrivit acesteia, Agenda culturala va deveni oficiala abia dupa ce va fi aprobata prin Horarare a Consiliului Local Sibiu, cel mai probabil, in sedinta de la finalul lunii martie.

Conform documentului postat pe site-ul Primariei Sibiu, un numar de 78 de proiecte culturale au intrunit punctajul necesar pentru a primi finantare in anul 2014.

De asemenea, potrivit "Ghidului privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati culturale nonprofit de interes general" emis de Primaria Sibiu, componenta comisiei de selectie a proiectelor este stabilita prin dispozitie a primarului. Din ea fac parte cinci persoane – un reprezentant al Consiliului Local, un reprezentant al aparatului de specialitate a primarului municipiului Sibiu si trei specialisti cu o experienta de minim trei ani de practica in domeniul culturii.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, reprezentantii Primariei Sibiu nu au precizat care sunt cele cinci persoane care fac parte din comisia de selectie a proiectelor culturale ce urmeaza a fi finantate in anul 2014.

Sursa foto: http://www.astrafilm.ro/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri