Scriitoarea britanica J.K. Rowling a publicat un eseu de 2.400 de cuvinte despre jocul Vajthat ("Quidditch", in limba engleza), intitulat "History Of The Quidditch World Cup", pe site-ul ei Pottermore.com, dedicat universului magic din franciza "Harry Potter", relateaza dailymail.co.uk.

Acest joc, la care participa ucenicii vrajitori de la scoala de magie Hogwarts, reprezinta unul dintre factorii majori care au contribuit la popularitatea cartilor si filmelor din franciza "Harry Potter", scrie Mediafax.

Desi franciza literara s-a incheiat odata cu publicarea volumului "Harry Potter si Talismanele Mortii" in 2007 si a filmului omonim - ce a fost lansat in doua parti -, scriitoarea J.K. Rowling a decis sa isi incante fanii din lumea intreaga prin publicarea unui eseu intitulat "History Of The Quidditch World Cup" ("Istoria Cupei Mondiale de Vajthat").

Prima parte a eseului, care are 2.400 de cuvinte, a fost publicat pe Pottermore.com, site-ul destinat fanilor francizei "Harry Potter". O a doua parte a acestui eseu va fi publicata pe acelasi site pe 21 martie.

Eseul contine informatii generale despre turneul de Vajthat - un joc in timpul caruia ucenicii vrajitori zboara prin aer calare pe maturi -, dar si informatii despre editii trecute ale acestei competitii, precum meciul jucat in Desertul Ryn din Kazahstan in 1877, la care personajele din aceasta franciza se refera cu apelativul "Turnul pe care nimeni nu si-l aminteste".

Eseul mentioneaza si "infamul" turneu din 1974, ramas in istoria Scolii de magie Hogwarts pentru incercarea - esuata - de a elimina baghetele magice de pe stadion.

A doua parte a eseului va deconspira o serie de secrete despre diverse editii ale Cupei Mondiale de Vajthat din 1994 pana in prezent. Potrivit The Telegraph, "fanii vor putea sa citeasca despre diverse norme sirete incluse in regulamentul Cupei Mondiale de Vajthat".

J.K. Rowling a promis initial ca va include eseul despre Cupa Mondiala de Vajthat pe site-ul Pottermore.com daca fanii francizei "Harry Potter" vor sustine echipa nationala de rugby a Scotiei.

Pottermore.com, un site gratuit care permite utilizatorilor sa navigheze printre povesti si sa descopere pasaje noi, ce nu au aparut in cartile originale, este doar una dintre initiativele romancierei britanice, dupa incheierea celor sapte romane din seria "Harry Potter".

Cele sapte volume din seria "Harry Potter", care s-au vandut in circa 450 de milioane de copii pe plan mondial si au stat la baza realizarii a opt filme de succes, au fost puse in vanzare in format eBook in martie 2012, pe site-ul www.Pottermore.com, lansat de J. K. Rowling in 2011.

Seria "Harry Potter" este unul dintre cele mai mari succese editoriale. Adaptarea cinematografica a seriei a avut la fel de mare succes, cu incasari de peste 7 miliarde de dolari.

In varsta de 46 de ani, J. K. Rowling, care inainte de a-si publica romanele din seria "Harry Potter" era o mama singura ce traia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit revistei Forbes. Totodata, J.K. Rowling este considerata una dintre cele mai influente femei britanice.

Sursa foto: J.K. Rowling, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri