Parcul Keukenhof din Olanda, cea mai mare gradina de flori din lume, cu peste 7 milioane de plante inflorite, si-a deschis joi portile pentru publicul larg, cu ocazia celei de-a 65-a aniversari a acestei expozitii, informeaza AFP.

"Parcul este de acum deschis pentru doua luni si tocmai am primit primul microbuz cu vizitatori, care au venit din Singapore", a declarat purtatoarea de cuvant a parcului, Annemarie Gerards-Adriaansens.

Pentru cea de-a 65-a editie a expozitiei, Olanda este tara invitata. "Ne-am gandit ca ar fi o idee buna sa ne intoarcem putin la lucrurile care ne caracterizeaza, pentru cea de-a 65-a aniversare a parcului", a declarat Greet Locquet, membru in consiliul de administratie al parcului.

flori

Sursa foto: Keukenhof.nl

Rosii, mov, galbene, portocalii, violete si albe, numeroase lalele din peste 1.000 de varietati si de toate culorile au fost plantate in acest parc de 32 de hectare. Ele sunt inconjurate de branduse, gladiole, narcise si frezii. O expozitie care are ca tema principala lalelele a fost amenajata: in timpul crizei lalelelor - sau tulipomaniei -, in secolul al XVII-lea, un bulb din aceasta floare originara din Turcia se vindea cu pretul unei case impozante de pe canalele din Amsterdam, scrie Mediafax.

Acea epoca speculativa a luat sfarsit, insa laleaua, prezenta in toate pietele de flori din tara, a devenit un simbol al Olandei. Parcul Keukenhof, care va fi deschis pana pe 18 mai, se afla in centrul "tarii bulbilor" si este inconjurat de uriase campuri cu flori care apartin fermierilor din imprejurimi.

Desi, potrivit administratorilor parcului, "in Olanda, primavara nu incepe cu adevarat decat odata cu deschiderea Keukenhof-ului", plantele nu sunt intotdeauna inflorite in ziua deschiderii, iar cea mai buna perioada pentru a vizita expozitia este jumatatea lunii aprilie. Parcul floral, care asteapta in acest an vizita a peste 800.000 de persoane, este din 1949 principala vitrina a producatorilor olandezi de plante cu bulbi.

flori

Sursa foto: Keukenhof.nl

Keukenhof este, totodata, unul dintre principalele obiective turistice ale Olandei, alaturi de capitala Amsterdam si morile de vant, fiind vizitat de la infiintarea sa de aproape 45 de milioane de turisti. Parcul Keukenhof, situat la jumatatea distantei dintre Amsterdam si Haga, intr-un orasel mic numit Lisse, cunoscut si sub denumirea de "Gradina Europei", este cea mai mare gradina de flori din lume. Parcul se intinde pe o suprafata de peste 32 de hectare, unde infloresc in fiecare an cateva milioane de lalele. Parcul Keukenhof este deschis in fiecare an, incepand din ultima saptamana a lunii martie si pana in mai.

Sursa foto: Lalele/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri