Horia Cretu (34), de profesie inginer structurist, a investit 30.000 de euro in cel mai nou bar de degustare de vinuri din Centrul Istoric si tinteste venituri de aproximativ 150.000 de euro pana la finalul anului.

Wine bar-urile au aparut in Romania relativ recent. In acest moment in Capitala functioneaza cinci localuri din aceasta categorie. Un wine bar se adreseaza iubitorilor de vin de calitate aflati in cautarea unui spatiu de socializare in cadrul caruia sa poata degusta o varietate foarte ampla de sortimente aduse din toata lumea.

Localul ofera clientilor o varietate de peste 100 de etichete de vinuri provenite atat din Lumea Noua – America de Sud, Australia, Africa de Sud, Noua Zeelanda – cat si de pe Vechiul Continent, mai ales din Romania. Sortimentele autohtone vor fi preponderente, circa 90%.

„Noi dorim chiar sa propunem clientilor Abel’s Wine Bar sa descopere aici un farmec aparte al Romaniei, pregatind in acest sens o selectie foarte ampla de vinuri autohtone de cea mai buna calitate. Conceptul de Wine Bar a luat nastere peste Ocean, in SUA, dar a devenit in scurt timp foarte popular in intreaga lume. Noi am mizat pe un model de local inspirat din amenajarile americane, dorind sa venim in intampinarea unei categorii ample de clienti dornici de experiente diferite", a declarat Horia Cretu, managing partner Abel’s Wine Bar.

Preturile pentru un pahar de vin variaza intre 14 lei si 45 de lei. Cel mai scump vin romanesc costa 40 lei paharul.

Astfel, pana la finalul anului 2014, Cretu isi propune sa obtina venituri in valoare de 150.000 de euro si un profit de 10%.

"Demararea unei investitii in Centrul Vechi al Capitalei necesita fonduri similare celor pentru achizitia unei garsoniere noi. Singura diferenta consta in faptul ca pentru o garsoniera un tanar va ajunge sa plateasca rate pe o perioada lunga de timp, in timp ce investitia intr-un local stilat poate fi recuperata chiar in primul an de functionare", a precizat Cretu.

Bar centrul istoric

Tintesc extinderea la nivel national

Dupa un an de functionare, Abel’s Wine Bar isi propune extinderea la nivel de tara, unul dintre primele orase vizate fiind Sibiul. Ulterior, investitorul isi propune sa lanseze si o companie de distributie pe acest segment.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri