Damien Hirst, cel mai bogat artist din Marea Britanie in viata, a semnat un contract cu editura Penguin Books pentru a-si publica autobiografia in toamna anului 2015, informeaza bbc.co.uk.

Damien Hirst a avut un destin spectaculos: de la o copilarie saraca petrecuta in Leeds, intr-un mediu semi-infractional, adeseori violent, a devenit cel mai bogat artist din Marea Britanie in viata, cu o avere estimata la 215 milioane de lire sterline (260, 8 milioane euro), potrivit unui clasament (Rich List) intocmit de Sunday Times.

Artistul va colabora la acest proiect editorial cu jurnalistul James Fox. Acesta din urma este autorul cartii "White Mischief", ce prezinta o crima petrecuta in Kenya in 1941, si a colaborat cu Keith Richards, chitaristul trupei The Rolling Stones, la volumul sau de memorii, "Life", un bestseller al anului 2010.

marea britanie, damien hirst,

Sursa foto: Damien Hirst/Shutterstock.com

Editura Penguin Books a anuntat ca autobiografia lui Damien Hirst va fi conceputa in aceeasi maniera "radicala" ca volumul de memorii al cantaretului Morrissey, care a facut senzatie in 2013. Damien Hirst este unul dintre membrii fondatori ai miscarii Young British Artists (YBA) din care mai fac parte alti artisti contemporani celebri, precum Tracey Emin, Sarah Lucas si Mark Wallinger.

Multi dintre membrii YBA au fost studenti la Goldsmiths College din Londra la sfarsitul anilor '80. Prima expozitie majora a lui Damien Hirst, organizata intr-un depozit, a atras numerosi colectionari de arta influenti, inclusiv Charles Saatchi, care a devenit ulterior unul dintre cei mai mari sustinatori ai sai, scrie Mediafax.

Operele lui Damien Hirst - printre care se afla tablouri cu puncte colorate, oi si un rechin conservat in formaldehida - au avut adeoseori insusirea de a-i soca pe privitori. In 2008, o licitatie dedicata operelor sale, organizata pe durata a doua zile, a obtinut incasari record de 111 milioane de lire sterline (134,7 milioane euro).

Damien Hirst a castigat prestigiosul Turner Prize in 1995, iar, in 2012, o retrospectiva a operelor sale organizata la muzeul Tate Modern a devenit evenimentul de profil cu cel mai mare numar de vizitatori pentru un artist solo din istoria acestei institutii britanice.

Sursa foto: Damien Hirst/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri