Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank Romania, este un cunoscut maratonist, sustinator al sportului in general si fost canotor de performanta. De fapt, chiar canotajul l-a ghidat spre Romania, in contextul in care s-a casatorit cu Valeria Racila, canotoare romanca ce a castigat medalia olimpica de aur la Los Angeles in 1984. Poate ca se stie mai putin faptul ca Steven van Groningen este si vegetarian, reusind sa alerge zeci de kilometrii mancand exclusiv alimente de origine vegetala.

Am avut placerea sa ma intalnesc cu dl. Steven van Groningen recent pentru un interviu de business in calitate de jurnalist al wall-street.ro (puteti sa il cititi integral aici) si am vorbit bineinteles o buna parte din timp despre dieta vegetariana si alte aspecte legate de nutritie la un pranz vegan pe care l-am luat la restaurantul Satya.

Am aflat faptul ca bancherul olandez de 56 de ani (dar care arata mai mult de 40 de ani) ce conduce de 12 ani Raiffeisen Bank Romania a participat de doua ori la triatlonul Iron Man. Pentru cei care nu stiu, Iron Man inseamna aproape 4 km de inot, 180 de bicicleta si 42 de maraton, toate intr-o singura zi, concursul incheindu-se de obicei noaptea.

Bancherul a adoptat un regim aproape exclusiv vegetarian in urma cu 5 ani, pentru mai multe motive. In primul rand, spune Steven van Groningen, pentru ca nu poate sa fie de accord cu modul in care sunt crescute animalele. Al doilea aspect are legatura cu energia, pentru ca industria alimentara face o risipa incredibila de energie, iar al treilea are legatura cu sanatatea.

Afla mai multe despre dieta vegetariana a lui Steven van Groningen pe Restomania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri