Daca aveti probleme de vedere, cu siguranta stiti ca nu exista prea multe solutii pentru a corecta diferitele afectiuni oculare: ochelarii, lentilele de contact si operatia cu laser. Acum, insa, o aplicatie mobila promite sa amelioreze sau sa tina sub control afectiunile oculare, potrivit Restomania.

Aplicatia are la baza o idee foarte interesanta, fundamentata stiintific. In acelasi mod in care ne antrenam sa alergam mai repede sau sa devenim mai puternici, putem sa ne antrenam creierul sa “vada” mai bine. Nu este vorba de o tehnica oculara sau de un remediu miraculos prin care scapam de problemele de vedere. Este pur si simplu un mod prin care ne ascutim simtul vazului, antrenandu-ne creierul sa analizeze mai bine imaginile.

Aplicatia UltimEyes, disponibila pe iOS si Android, este un fel de joc prin care persoanele cu probleme de vedere isi imbunatatesc capacitatea de a procesa informatiile vizuale. Producatorul acesteia, doctorul in sisteme cognitive si neurale Aaron Seitz, crede ca ochiul este doar un aspect al vederii noastre, dar simtul vazului depinde si de abilitatea creierului nostru de a procesa imagini, iar cu antrenament putem sa il invatam sa faca asta mai repede, ceea ce se va transpune intr-o vedere mai buna, fara sa fi modificat sau sa ne fi operat la ochi.

Cum arata si ce promite sa faca aplicatia pentru o vedere mai buna UltimEyes.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri