Un autoportret al artistului american Andy Warhol, pus in vanzare pentru suma de 35 milioane de dolari, a fost achizitionat miercuri la Art Basel, cel mai mare targ de arta contemporana din lume, organizat in orasul elvetian Basel, au anuntat organizatorii evenimentului, citati de AFP.

Este vorba de o opera de arta ce dateaza din 1986, intitulata "Fright Wig", vanduta de galeria Skarstedt, expusa in trecut la Londra si New York, au precizat organizatorii Art Basel. In luna mai, la New York, casa de licitatii Sotheby's a vandut o serie de sase autoportrete ale pictorului Andy Warhol, realizate in 1986, cu suma de 30,1 milioane de dolari, potrivit Mediafax.

Operele lui Andy Warhol sunt extrem de apreciate de colectionari. Casa Christie's a vandut o alta opera a artistului american, intitulata "Race Riot", cu 62,8 milioane de dolari, iar serigrafia "White Marilyn" a fost achizitionata cu 41,04 milioane de dolari. Recordul pentru o opera creata de Andy Warhol a fost stabilit in noiembrie 2013 de monumentalul "Silver Car Crash (Double Disaster)", care a fost achizitionat cu 105 milioane de dolari.

Miercuri seara, aceeasi galerie Skarstedt a vandut opere de Richard Prince si Georg Baselitz cu 2,2 milioane de dolari, respectiv 3 milioane de dolari. Galeria muncheneza Thomas a vandut o versiune a celebrului tablou "Love" al artistului american Robert cu suma de 1,85 milioane de dolari. Targul Art Basel si-a deschis portile pentru invitati VIP inca de marti. In acea zi, 11 opere de arta, valorand fiecare peste 1 milion de dolari, si-au gasit noi cumparatori.

Printre ele s-au aflat tabloul "Mumbo Jumbo", realizat de Julie Mehretu, vandut cu 4,85 milioane de dolari, si "Nothing is a problem for me", de Damien Hirst, vandut cu aproape 6 milioane de dolari. Galeria newyorkeza Andrea Rosen a anuntat ca a vandut 75% din operele pe care le-a prezentat la Basel in acest an in primele doua ore al zilei de marti.

Art Basel si-a deschis portile pentru publicul larg joi dimineata, dupa doua zile in care accesul a fost rezervat clientilor VIP. Acest targ celebru de arta contemporana, care se va inchide pe 22 iunie, asteapta in acest an aproximativ 70.000 de vizitatori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri